Dobbelt-Duncan gav AGF sejren

Morten ‘Duncan’ Rasmussen brugte mandag aften hovedet, da han sikrede AGF sejren mod FC Nordsjælland. Et debutantmål blev det også til i Aarhus

AARHUS (Ekstra Bladet): Morten ‘Duncan’ Rasmussen gjorde mandag aften dét, som han er absolut bedst til.

Med to hovedstødsmål og en række afgørende aktioner i luftrummet sikrede han AGF et fornemt comeback og tre point til De Hviie mod FC Nordsjælland, der ikke havde meget andet at byde ind med i Aarhus end en djævelsk hurtig Ernest Asante i front.

AGF havde valgt at spille med Martin Spelmann og Elmar Bjarnason på kanterne, og dermed havde Glen Riddersholm et klart fokus på at lægge et tungt, fysisk pres på banens midte. Det havde de vævre FCN-spillere svært ved at stå imod i kampens indledning, og derfor sad værterne på kampen fra start.

Chancerne stod Danny Olsen for i de første to omgange, først da et hjørnespark efter otte minutter passerede gennem hele feltet, inden stolpen i sidste ende reddede Runar Runarsson i målet. Kort efter trykkede Olsen af uden for feltet, men denne gang stod islændingen i vejen for afslutningen.

Også Elmar Bjarnason fik trykket farligt af fra distancen, men AGF formåede ikke at veksle det fysiske overtag til en scoring, og gassen gik mere og mere af den hvide ballon, som første halvleg skred frem.

FC Nordsjælland havde i modsætning til den normale spillestil meget svært ved at holde fast i bolden. I stedet brugte gæsterne den lynhurtige Ernest Asante som et giftigt våben i kontrafasen, når aarhusianerne smed bolden væk.

Og beskrivelsen ‘lynhurtig’ må ikke tages for let på nogen måde. For man fik næsten ondt af Jesper Juelsgård og AJ Soares, når de skulle jagte den rapfodede ghaneser. Men til gengæld skiftede medlidenhedsstrømmen, når Asante skulle afslutte mod mål.

Efter 18 minutter stak Asante af sted første gang, men et egentlig skud blev det ikke til i situationen, da kantspilleren løb så hurtigt, at bolden blev glemt.

20 minutter senere fik Asante igen AGF’s forsvarskæde til at ligne en langsom gengivelse, men denne gang kunne Jovanovic redde en halvforkølet afslutning fra FCN-profilen.

Tredje friløber blev dog lykkens friløber for Asante og FCN. Med fem minutter til pausen slap AGF-forsvaret igen, igen Asante af syne, men denne gang overlod afrikaneren afslutningen til træfsikre Marcus Ingvartsen, der nemt kunne trille bolden ind i et tomt mål efter det flotte forarbejde fra Asante.

Se scoringen her:

Efter pausen fik hjemmeholdet igen det fysiske overtag, og når nærkampene blev vundet, gik der ikke mange sekunder, før en lang bold blev pumpet op mod Morten ‘Duncan’ Rasmussen. Den store angriber blev dog pakket pænt ind af Andreas Maxsø og Pascal Gregor, men en kvik manøvre fra indskiftede Dino Mikanovic tog FCN-forsvaret på sengen efter 65 minutter.

Den kroatiske back spurtede som død og pine for at hente en nedfaldsbold, inden den gik ud til indkast på gæsternes banehalvdel. Mikanovic lykkedes i sit foretagende og smækkede hurtigt kuglen ind til Duncan, der denne gang havde vristet sig fri og lavede et ægte Duncan-mål, da han uimodståeligt headede bolden ind bag Runarsson.

Men AGF-angriberen var slet ikke færdig med at vise sin spidskompetence frem på Aarhus Stadion. Med godt et kvarter igen nåede Duncan over alt og alle på et hjørnespark, og så lå bolden igen i nettet efter en Duncan-header. Typisk Morten Rasmussen at gå fra en jævn indsats til at blive dobbelt målhelt og matchvinder på få minutter.

Duncan var endda tæt på at blive hattrick-helt, da han med otte minutter igen tordnede endnu et hovedstød på stolpen. Den efterfølgende returbold endte i sidste ende hos Jesper Juelsgård, der fra distancen kunne sætte punktum i kampen med et debutant-mål til 3-1.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag