Duncan blev historisk i nedrykningsgyser

Viborgs sene udligning giver domkirkebyen en lille mulighed for at undgå at skulle i playoff om nedrykning

VIBORG (Ekstra Bladet): AGF er tæt på en ny sæson i Superligaen på en aften, hvor Morten 'Duncan' Rasmussen skrev historie og satte sig alene på tronen som Superligaens mest scorende. Den gjorde han helt symbolsk på den arena hvor forgængeren på tronen, Søren Frederiksen, skabte et navn for sig selv.

Men for AGF-kaptajnen var rekorden formentlig underordnet i  forhold til kampens udfald - 2-2 efter et kæmpedrama i slufasen, hvor først Serge Deblé med en stiv tå udlignede  og så¨følte Viborg sig snydt for sejren i overtiden, da Osama Akharraz' scoring blev annulleret for offside efter to afretninger i gæsternes forsvar.

En gave til Viborg der blev belønnet stort for desperat at kæmpe for at få noget ud af et opgør, som AGF havde sat sig tungt på efter Kasper Junker efter en time ræsede fra Viborgs Erik Moberg og huggede 2-1 føringen ind.

Det mål maniifesterede en logisk udvikling i kampen, hvor Viborg virkede på hælene. Det var bedst illustreret af, at både Jeppe Curth og Jung-Bin Park havde begået så mange frispark, at det var liidt af en gave at de stadig var på banen.

62438291.jpg 

Men føringen blev ikke udbygget trods flere tilløb, og så udnyttede Viborg muligheden for at få noget ud af det hele, da Johnny Mølbys indskiftere gjorde det langt bedre end gæsternes, hvor hverken Danny Olsen eller Mustpaha Bundu tilnærmelsesvist kunne udfylde hullet efter Elmar Bjarnason eller Kasper Junker.

Men i det store billede blev kampen endnu et bevis på, hvorfor Viborg endnu ikke har slået AGF denne sæson.

Ikke en gang Jung-Bin Parks tidlige 1-0 scoring kunne de bruge til alverden, da Martin Spelmann bare minutter senere fremtvang straffespark - og det udnyttede Morten 'Duncan' Rasmussen til at sætte sin rekord.

Fire mål i et opgør, hvor tacklingerne fløj så der nærmest røg knoglesplinter op på tilskuerpladserne. Slutspillet viste omsider sine kvaliteter - og nu er AGF sikret en ny sæson i bedste række, hvis de ellers kan undgå nederlag på et proppet Aarhus Stadion i weekenden.

Esbjerg mod afgrunden: Fik det Hviie snit i Aarhus

Karantænehelvede før gyserkamp i Aarhus

Så tæt var AGF på sejr i Viborg: