Duncan smadrede AaB's medaljedrøm

AGF vandt anden hjemmekamp i træk - atter med Duncan som dobbelt målscorer

Duncan blev dobbelt målscorer. (Foto: René Schütze)
Duncan blev dobbelt målscorer. (Foto: René Schütze)

AARHUS (Ekstra Bladet): Dagens gode nyhed for AaB... Der er ikke flere kampe mod AGF dette forår.

For fjerde gang på to måneder krydsede AaB og AGF klinger. For fjerde gang kunne AaB slet ikke håndtere Morten 'Duncan' Rasmussen.

... og for fjerde gang i træk lukkede AaB to mål ind mod De Hvide.

2-0 sejren til AGF kunne der ikke indvendes alverden mod, og AaB har nu for alvor kniven for struben i kampen om at nå Europa League. Der er ikke plads til pointtab i de kommende hjemmekampe mod Esbjerg og FC Midtjylland.

Begge mål i kampen scoret af AGF's hjemvendte bomber Morten 'Duncan' Rasmussen i anden halvleg.

24-årige Marco Mellinger skifter til AaB på en treårig kontrakt (Foto: AaB A/S) AaB AaB henter østrigsk kantspiller i Wien

Første træffer burde retteligt tilskrives den formstærke AGF-back Alexander Juel Andersen, der gav pokker i alt og stormede fra en-to-tre AaB-spillere i et uimodståeligt raid. Og da hans ryk var ved at løbe ud over baglinjen fik han glidende på baglinjen sparket bolden skråt bag ud, hvor 'Duncan' - med vanlig sans for chancerne - stod.

AGF-bomberen svigtede ikke og huggede AGF på  1-0 efter 49 minutter. Og dermed gav han hjemmeholdet den føring, som de burde have sikret sig allerede i første halvleg.

Se scoringen her:

Ikke mindst et giftigt hug fra Danny Olsen havde fortjent en bedre skæbne, men udskældte AaB-keeper Nicolai Larsen fik fænomenalt skubbet det dykkende skud på stolpen.

Det var generelt en kamp med masser af chancer. Men hvor AGF var flittige til at afslutte, så havde gæsterne en slem tendens til lige at ville forsøge en ekstra aflevering.

Og når AaB afsluttede, så var de generelt uskarpe.

Lukas Spalvis skulle således have bragt AaB i spidsen allerede efter få minutter, da Thomas Enevoldsen gled gennem AGF-forsvaret og perfekt fandt Lukas Spalvis helt fri. Men Superligaens topscorer er stadig langt fra efterårets form og sendte bolden langt over mål.

Efter AGF's åbningsmål var det indskiftede Kasper Risgård der syndede, da han huggede en åben chance over. Og senere kunne Rasmus Jönsson heller ikke score , da han var helt fri.

Svenskerens chance kom så da kampen reelt var afgjort. På AGF's første mulighed efter åbningsmålet kombinerede Daniel Christensen og Jesper Lange til at sætte Morten 'Duncan' Rasmussen op til kampens sidste mål.

I slutfasen pressede AaB på for at komme tilbage i kampen, men uden held.

47 kommentarer
Vis kommentarer