'Duncan' straffede Silkeborg hårdt

Udsigt til nedrykningsgyser på søndag efter AGF vandt den anden sejr i træk

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Morten 'Duncan' Rasmussen er ét mål fra at indhente Søren Frederiksen som alletiders mest scorende i Superligaen.

AGF-topscoreren straffede Silkeborg hårdt og slog til to gange fra 11-meter pletten i vind-eller-forsvind kampen på Silkeborg Stadion. To klokkelare straffespark begået af to af Silkeborg egne drenge - Robert Skov og Sammy Skytte.

Først forvildede Robert Skov sig ned i eget straffesparksfelt lige før pausen og forsøgte letsindigt på at saksesparke bolden væk efter et hjørnespark.

Bolden ramte han stort set ikke, men til gengæld blev Elmar Bjarnason Skov-hugget i hovedet.

Og dermed kunne 'Duncan' træde op og bringe AGF på 1-0 lige inden pausen. En livline til De Hvide havde brug for to sejre i nedrykningsspillets sidste kampe for at undgå playoff om degradering.

Martin Spelmann fik en kæmpechance for at bringe AGF på 2-0, da han lidt tilfældigt blev headet fri af Silkeborgs Mikkel Cramer efter 51 minutter.

Fra en position ikke langt fra straffesparkspletten havde AGF’eren masser af tid til at afslutte, men Spelmann forivrede sig og lossede den store mulighed himmelhøjt over.

61974993.jpg
Det blev nogle minutter, hvor det stod klart, at det ikke lige ville blive ihærdige Spelmanns aften, da han kort efter kom frem til afslutning tæt under mål, men afsluttede svagt lige på Thomas Nørgaard.

De to brændte chancer burde Silkeborg have udnyttet til at komme tilbage i kampen, da holdet fik to gyldne frisparksmuligheder omkring en time.

Her bliver 'Duncan' dobbelt målscorer:

Men Robert Skov havde en dag, hvor han prøvede meget, men lykkedes med forstemmende lidt over for AGF’s imponerende nødløsning på backen, Jens Stage.

Derfor bankede han helt symbolsk den største af chancerne - et frispark fra 23 meter midt for mål - lige ind i AGF-muren.

Men det lignede en kamp, hvor Silkeborg kunne hente noget. Men det ændrede sig i det sekund, at AGF kom på 2-0.

Sammy Skytte kom skævt ned i en luftduel og baskede i faldet til kuglen med armen.

Dommer Peter Kjærsgaard-Andersen pegede atter på straffesparkspletten - og 'Duncan' slog atter til.

Det mål fjernede enhver tvivl om udfaldet, og AGF burde have udnyttet en af de mange chancer, som de skabte på omstillinger til at sikre en mere komfortabel sejr.

Dermed kæmper Silkeborg, AGF og Viborg nu om at tage den sidste plads i Europa League-playoff i weekenden. Silkeborg kan selv afgøre det med en sejr over AaB, der allerede er sikker.

For AGF bliver opgaven kompliceret af, at netop Morten 'Duncan' Rasmussen er ude af opgøret med karantæne efter han fik en advarsel mandag aften.

Kongemål af Bendtner i topkamp

 

Se Morten 'Duncan' Rasmussen bringe AGF foran: