Efter AGF-triumfen: Utilgiveligt, hvis vi dummer os næste gang

- Nu handler det for os om at holde snuden i sporet, siger Glen Riddersholm efter sæsonens første udesejr til AGF

Så længe der ikke er point for det kunstneriske kan AGF være fuldstændig ligeglade.

De fik, hvad de kom efter mod Superligaens tophold fra FC Nordsjælland. Glen Riddersholms mandskab fik oprejsning for sidste uges 1-4 afklapsning mod Randers med en stærk, kompakt og velorganiseret defensiv samt en offensiv, der var direkte og skarpe på omstillinger og langt mere målsøgende end hjemmeholdet.

- Vi var de klogeste på dagen, som målscorer Martin Spelmann formulerede det efter 2-1 sejren over FC Nordsjælland.

- Det vil være utilgiveligt, hvis vi dummer os igen næste gang. Vi har brug for at ramme en stabil periode, hvor vi nødvendigvis ikke skal vinde hver gang, tilføjer han.

Potentiale til top-6
Midtbanekollega Jakob Ankersen, der har haft en ujævn start i AGF, fik omsider vist lidt af den potentiale, der forklarer, hvorfor han blev hentet til klubben. Han scorede et fremragende mål på et langskud uden for feltet og leverede et stort løbearbejde på midtbanen.

- Når man investerer det her energi niveau og samtidig løber de ekstra meter for hinanden, kan vi se kvaliteterne boble frem i det her hold. Der er rigtig meget kvalitet i den her trup, mener Jakob Ankersen, der er overbevist om potentialet er til top-6 i AGF på den lange bane.

- Jeg ved godt det kan klinge hult at tale om top-6, når vi har haft udsving efter med 1-4 til Randers og 0-3 mod SønderjyskE, men jeg har hele tiden haft troen på, vi kan spille os ind blandt de seks bedste, pointerer han.

Sejren var også en lettelse for cheftræner Glen Riddersholm, der havde lagt en snedig taktik. I perioder stod AGF med seks spillere i bagkæden, men de sikrede samtidig, at der ikke var plads at spille på i bagrummet for FCNs letbenede spillere.

- Defensivt leverede vi en meget disciplineret indsats. Jeg synes sejren var fuldt fortjent. Nu handler det om, at vi udvikler det offensive potentiale i truppen, siger Glen Riddersholm, der ikke ville kalde sejren over superligaens tophold for sæsonens bedste indsats.

- Vi leverede også en stærk kamp, da vi besejrede Brøndby. Nu har vi besejret to af rækkens tophold, og det viser, at vi har en chance mod alle hold på dagen. For os handler det om at finde stabiliteten. Men sejren over FCN var en stor mental test, som vi bestod.

- Vi ved godt, vi endnu ikke er i stand til at styre og dominere kampene. Men vi skal nu have snuden i sporet, påpeger Glen Riddersholm.

Så vågnede AGF: Knækker topholdet

 Slem skade holder FCN-angriber ude resten af året