FCK-dræber bytter Champions League ud med AGF

Rubén Sellés smadrede FC København ud af Champions League - om to måneder møder løverne ham igen i Aarhus

Assistenttræner Rubén Sellés skal hjælpe AGF væk fra bunden. Foto: Anita Graversen
Assistenttræner Rubén Sellés skal hjælpe AGF væk fra bunden. Foto: Anita Graversen

AARHUS (Ekstra Bladet): David Nielsen har omsider fået en fast assistenttræner. Spanske Rubén Sellés havde torsdag sin første træningsdag i det sjappede mudder på AGF's træningsanlæg på Fredensvang.

Sellés var i efteråret med til at hjælpe Qarabag i Champions League med at besejre FC København.

Og netop derfor troede David Nielsen ikke, at det ville være muligt at hente spanieren til Smilets By.

- Jeg spurgte ham ikke engang, om han ville komme, for jeg tænkte ikke, der var nogen chance for, at det kunne lade sig gøre. Men pludselig kom vi ind på det, og så gav han mig en lillefinger - og så tog jeg selvfølgelig hele armen, siger David Nielsen, der arbejdede sammen med Rubén Sellés i Strømsgodset.

Spanieren har været med til at manifestere FK Qarabag som det stærkeste hold i Aserbajdsjan, og kampene mod FC København afslørede et hold med masser af fysik og fart. Men i stedet for at følge cheftræner Gurban Gurbanov til landsholdet, valgte Rubén Sellés at søge mod vest og dansk kulde.

Vanvittigt...? Nej, fuldstændig gennemtænkt.

- Jeg fik et opkald fra David, og han sagde: 'Jeg har fundet en ny klub, en stor klub i Danmark, og jeg vil have dig med mig, så hvad er din situation?' Vi begyndte bare at snakke om det, men han overbeviste mig ikke.

- Jeg overbeviste mig selv. Han gav mig muligheden, og jeg tog den, fortæller den nye AGF-assistent, der dermed kan imødese et nyt møde med FCK om præcis to måneder, når løverne gæster Aarhus Stadion.

Det handler om udfordring
- Jeg flytter mig altid for udfordringer. Udfordringen i Qarabag var for mit vedkommende forbi. Jeg fik en god mulighed for at begynde på en ny udfordring i AGF med en position, jeg rigtig godt kan lide, som assistenttræner, så det er meget simpelt. Det handler bare om udfordringen, forklarer Rubén Sellés.

- Jeg er ligeglad med, hvad folk synes om det, og om de forstår min beslutning eller ej. Jeg ved, at det er svært at forstå, og at folk tænker, hvorfor en mand fra Champions League kommer til et dansk hold. Men det handler bare om udfordringen, om følelsen, om det daglige arbejde, om lidenskab. Så er der en, der virkelig gerne vil have, at man kommer, så er det en nem beslutning, siger Rubén Sellés.

Spanieren har ved ankomsten til Aarhus allerede lært det refræn, som enhver der lander i AGF åbenbart kan synge. Om byens størrelse, tilhængerne og det uforløste potentiale.

- Det fjerde eller femte hold i Danmark kan ikke gå 20 år uden at kæmpe om de øverste placeringer. Det er min pointe. Måske tager jeg fejl, men jeg er kommet for at vinde, siger Rubén Sellés.

Brentford gør det igen: Henter dansk træner

Superligaklub om bryst-fejring: Her har vi også store p****

Fra reserve til anfører på Brøndby Stadion: 'Pludselig kører det igen'