Første brændte straffespark nogensinde koster dyrt for mestrene

FC Midtjyllands Jakob Poulsen brændte straffespark for første gang i Superligaen, og så smed FC Midtjylland point mod AGF

HERNING (Ekstra Bladet):AGF-keeper Aleksandar Jovanovic blev vraget til Serbiens VM-trup. Men i AGF viste han VM-klasse, da han blev den første Superliga-keeper nogensinde, der pillede et straffespark fra Jakob Poulsen.

Tre minutter før slutfløjtet kiggede den serbiske keeper FC Midtjyllands kaptajn ud og kastede sig heroisk ned til sin venstre side og afværgede spillets største chance.

Og dermed endte Jovanovic også med at sikre AGF et fortjent premiere-point hos mestrene takket være 0-0.

Straffesparket skabt takket være opportunistiske Artem Dovbyk, der blev nedlagt af Pierre Kanstrup.

Artiklen fortsætter under billederne

Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Jakob Poulsen brændte sit første straffespark i Superligaen nogensinde i opgøret mod AGF. Han har tidligere sparket forbi i 1.division - for AGF. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Jakob Poulsen brændte sit første straffespark i Superligaen nogensinde i opgøret mod AGF. Han har tidligere sparket forbi i 1.division - for AGF. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
 

Der dryssede guldstøv over FC Midtjylland i maj, men støvet har ikke haft samme effekt som Klokkeblomsts flyvepulver i Peter Pan.

Guld eller ej - FC Midtjylland er ikke flyvende - stadigvæk... skal tilføjes.

Ulvene går ind i den nye sæson med nøjagtig samme hakkende stil som rakte til guld, men der hvor guldet for alvor lå gemt var i dødboldene.

Og på den front har ulvene stadig et arsenal af våben, der har international rækkevidde, men mod AGF rakte det kun til et hovedstød på stolpen fra Erik Sviatchenko med et kvarter igen.

I sæsonpremieren mod AGF var det yderst sigende, at vævre typer som Mikkel Duelund og Gustav Wikheim i lange perioder var totalt anonyme.

Faktisk var Mikkel Duelunds mest opsigtsvækkende præstation, at han undgik at blive udvist, da han smadrede Bror Blume ned lige uden for straffesparksfeltet i en situation, hvor han i forvejen var blevet dekoreret med gult.

Det var nådigt vurderet fra dommer Anders Poulsen. Og vævre Duelund lærte sin lektie og holdt sig i ro indtil midt i anden halvleg, hvor han forståeligt blev hevet ud og erstattet af Artem Dovbyk, da ulvene skulle forsøge at nedbryde den solide AGF-organisation i slutfasen.

Lad os lige i den bemærke, at Mikkel Duelund trods alt var til at få øje på i kampen. Det var Gustav Wikheim slet ikke. De lange lokker er røget i sommerpausen, og det er evnen til at udfordre med succes også.

FC Midtjylland leverede sidste sæson nogle af de mest markante magtdemonstrationer mod De Hvide.

I Aarhus vandt de 3-0, mens opgøret på MCH Arena lige blev et nøk bedre - 4-0.

I de to opgør boltrede Marc Dal Hende sig efter behag og høstede tre træffere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
 

I genstarten var den skæggede FCM-fighter i lange perioder et problem for hjemmeholdet, fordi han i sin iver for at trække frem meget ofte svigtede sine defensive opgaver.

Det gav især i den første halve time masser af stærke opspil i det rum for gæsterne, hvor Jens Stage og genfødte Björn Daniel Sverrisson havde gode betingelser.

Islændingen var sidste efterår udlejet til Vejle, og han stod i foråret i skyggen af Daniel A. Pedersen, hvor det kun blev til få minutter.

Mod mestrene var det svært at forstå, hvordan han har været så langt fra spilletid hos De Hvide. Og hans fighterbetonede indsats satte tonen for en helhjertet indsats fra De Hvide, der giver store løfter.

FC Midtjylland må så trøste sig med, at de også gik målløse fra banen i sæsonpremieren sidste sæson. Dengang 4-0 i Brøndby... siden gik det jo meget godt.

Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
 

Belgien skriver historie i ny engelsk nedtur

Ny FCK-angriber: Sådan blev jeg lokket til København

Analyse: Sådan står FCK efter Ståles hårdeste sommer

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby