Frygter corona - lukker ned for fysiske interviews

Superliga-klubben AGF lukker ifølge Århus Stiftstidende-journalist Kim Robin Graahede ned for fysiske interviews inden opgøret mod Silkeborg mandag

David Nielsen og resten af AGF-lejren lukker ned for interviews ansigt til ansigt. Foto: Tariq Mikkel Khan
David Nielsen og resten af AGF-lejren lukker ned for interviews ansigt til ansigt. Foto: Tariq Mikkel Khan

Der skal ikke tages nogen chancer, og derfor lukker Superliga-klubben AGF nu ned for fysiske interviews med journalister frem mod mandagens opgør i Superligaen mod Silkeborg IF.

Det skriver Århus Stiftstidendes journalist Kim Robin Graahede på det sociale medie Twitter.

Det sker i kølvandet på torsdagens nyhed om, at tidligere landsholdsspiller Thomas Kahlenberg har fået coronavirus. Søndag var Kahlenberg på stadion i Brøndby, og alle, der har været i tæt kontakt med 'Kalle' eller givet ham et håndtryk, skal henvende sig til myndighederne og sættes i hjemmekarantæne for at undgå yderligere smitte.

Ifølge Århus Stiftstidende er ingen af spillerne i klubben smittede.

Alligevel vælger man nu at lade spillerne spise frokost alene, ligesom det også er slut med selfies med fansene i den kommende tid.

- Det betyder, at vi ikke laver de seancer for pressen i løbet af weekenden, som vi normalt gør. Journalisterne skal klare deres interviews med spillerne over telefonen. Vi laver på den måde en række praktiske foranstaltninger. Spillerne spiser også frokost alene, og de vil ikke stille op til selfies med fans, når spillerbussen kommer til Silkeborg mandag aften. Vi arbejder lige nu ud for et forsigtigsprincip, siger AGF's kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen.

Blandt dem, der er sendt i hjemmekarantæne, er Superliga-spillerne Patrick Da Silva, Kasper Jørgensen og Joel Kabongo, mens blandt andre Ole Palmå fra Brøndbys ledelse også må blive hjemme i en 14 dages tid.

Torsdag valgte både Randers og Horsens - de to hjemmeholde i pokalturneringens kvartfinale - at droppe autografskrivning efter kampene mod henholdsvis SønderjyskE og Silkeborg som en forholdsregel i forhold til coronavirus.

Også i FC Midtjylland lukker man nu ned for fysiske interviews, ligesom adgangen til klubhuset i Ikast begrænses. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

'Omkring kampe vil der fortsat være mixed zone for journalister, men tiden for hvert enkelt interview skæres ned til få minutter, og de gennemføres alle med den anbefalede sikkerhedsafstand på to meter', skriver klubben videre.

Paris Maraton er udskudt til oktober på grund af coronavirus. Ifølge arrangørerne har 60.000 løbere tilmeldt sig. (Arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters Atletik Frygt for coronavirus udskyder Paris Maraton til oktober
Brøndby Var tæt på coronasyg Kahlenberg: - Skænkede det ikke en tanke
Foto: Jan Sommer Dansk fodbold Politifolk snagede i Bendtners personlige oplysninger