Grov forseelse: 'Duncan' misser AGF's skæbnekamp

AGF må undvære Morten Duncan i dramaet mod Viborg, idet angriberen har fået tildelt seks strafpoint for sit gule kort mod Silkeborg

Morten 'Duncan' Rasmussen har været brandvarm for AGF med fire mål i de seneste to kampe.

Men cheftræner Glen Riddersholm må undvære sin formstærke førsteangriber i søndagens skæbnekamp mod Viborg, idet Duncan ragede et gult kort til sig i mandagens opgør mod Silkeborg.

Efter godt en times spil i lavede den rutinerede AGF-angriber nemlig benspænd på Silkeborgs Robert Skov, hvilket fik dommer Peter Kjærsgaard-Andersen til at trække advarslen op af lommen.

Efterfølgende har Peter Kjærsgaard-Andersen takseret benspændet som en 'grov forseelse', og dermed indkasserer Duncan seks strafpoint, i stedet for fire, hvilket betyder, Duncan har skrabet nok point sammen til en karantæne i næste kamp.

Se 'Duncans' frispark øverst i artiklen og vurder selv, om det er en grov forseelse.

Det ærgrer selvsagt Glen Riddersholm, at han må stille op uden sin målfarlige anfører mod Viborg.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg er træt af at skulle spille den kamp uden Duncan, som virkelig har vist sit værd de seneste mange kampe. Men det er en del af spillets regler, og vi skal nok finde på løsninger uden Duncan. Det har vi gjort før, og det skal vi nok gøre igen, men det er da en svækkelse af vores hold, siger Glen Riddersholm, der på trods af spillets regler ærgrer sig over, Duncan skal sidde ude på grund af et dommerskøn:

- Jeg har altid været tilhænger af, at man gør som i de fleste europæiske ligaer og udelukkende kigger på antallet af advarsler, når man uddeler karantæne. Altså fem gule kort, så har man karantæne. I stedet for sidder dommeren og bruger tid på et skøn, der så udmønter sig i tre, fire eller seks point for en ikke-grov eller grov forseelse, siger AGF-træneren og uddyber:

- Hvis vi skal helt derned, så mener jeg ikke, Duncans forseelse var af grov karakter. Jeg synes, Det er Sverrison, som egentlig laver det oprindelige frispark, og så buser Duncan lidt for klodset på manden, men sådan er gamet, siger Glen Riddersholm, der understreger, at reglerne er ens for alle.

Se Duncans to straffemål som afgjorde sagerne mod Silkeborg her:

Søndagens drama mellem AGF og Viborg kan ende med endegyldigt at sikre aarhusianerne - eller viborgenserne - livet i den bedste række uden at skulle ud i de frygtede nedrykningsplayoff-kampe.

Glen Riddersholm har endnu ikke besluttet sig for, hvordan han vil gribe kampen an uden Duncan:

- Han betyder utrolig meget for vores måde at spille på, så vi må lægge hovederne i blød i trænerteamet. Jeg har hørt, de kloge hoveder, der siger, vi er bedre uden Duncan. Det er noget vrøvl. Det er et alvorligt slag at skulle undvære vores leder og topscorer, men sidst vi mødte Viborg, løste vi opgaven fint uden Duncan, siger Glen Riddersholm og henviser til AGF's 4-2 sejr på i Viborg i det omvendte opgør.

Det er søndag klokken 16:00, AGF tager imod Viborg.

Afgørelsen nærmer sig: Sådan står din superligaklub

Tøffes dom: Derfor lever AGF stadig