Han er AGF's nye cheftræner

AGF præsenterer deres nye træner - sandsynligvis søndag. Det bliver FC Midtjyllands guldtræner

Glen Riddersholm er et varmt navn i AGF. (Foto: Anita Graversen)
Glen Riddersholm er et varmt navn i AGF. (Foto: Anita Graversen)

Glen Riddersholm er normalt en flink mand, der i det mindste svarer på sms'er, hvis han er optaget.

I går forsvandt den blonde guldmager fra Ikast fra jordens overflade.

Han havde brugt fredagen på en 40-års fødselsdag i omgangskredsen, men den slags festivitas plejer Glen Riddersholm at sætte en ære i at ryste af sig hurtigt.

Men da Morten Wieghorst i går blev streget fra ansættelseslisten i AGF, så var Glen Riddersholm ikke til at fange for bare antydningen af et svar.

- Det bunder i flere ting, men utilfredsstillende resultater og et samarbejdsklima som vel et eller andet sted gør, at vi har mistet tilliden til, at Morten kunne føre skibet i den rigtige retning, siger AGF-direktør Jacob Nielsen om årsagen til fyringen af Wieghorst. AGF AGF-direktør: Derfor måtte Wieghorst ud

Men Ekstra Bladet forstår fra flere kilder med nære relationer til den tidligere FCM-træner, som har indsigt i hans overvejelser om fremtiden, at Guld-Glen er i dialog med AGF om jobbet i klubben.

I skrivende stund er aftalen mellem AGF og Glen Riddersholm endnu ikke underskrevet, men som AGF-toppen bekræftede lørdag, er forhandlingerne med Wieghorsts afløser så langt fremme, at klubben snart sætter navn på.

Sandsynligvis søndag.

- Hvor lang tid går der, før I kan præsentere en ny træner?

- Det vil vi gøre i løbet af meget få dage, sagde bestyrelsesformand Lars Fournais på et uformelt pressemøde i går.

- Så I er allerede i dialog med en anden?

- Ja, det er vi, svarede han uden at ville forholde sig til, hvor længe AGF har forsøgt at køre en afløser i stilling.

Sportsdirektør Jens Andersson har et stort netværk i både Skandinavien og Europa. Han ville snildt kunne finde en svensk toptræner til at tage over i Smilets By.

Bestyrelsesformand Lars Fournais forklarer grunden til fyringen. (Foto: Anita Graversen) AGF AGF: Vi har Wieghorsts afløser klar

Han ønskede i går ikke at snakke om den fremtidige træner – heller ikke nationaliteten.

Men handlingerne taler for svenskeren, der valgte at holde fast i assistenttræner Jesper Sørensen, mens Wieghorst-soldaten Bent Christensen røg ud.

Ved at holde fast i Jesper Sørensen så afslører AGF samtidig, at de er i kontakt med en trænerkandidat, der ved alt om Sørensens kvaliteter. Og Glen Riddersholm var fuld af lovord for Jesper Sørensens arbejde i Silkeborg, da Sørensen i sin tid havde ansvaret der.

- Vi hentede Jesper ind i sommer, så han hænger i vores optik ikke sammen med Wieghorst på samme måde som Bent Christensen, sagde Jens Andersson.

Alt peger også på, at Glen Riddersholm tager sin trofaste assistent fra FC Midtjylland-tiden, Lars Friis, med til AGF. Friis valgte i kølvandet på Riddersholms exit at sige op i FC Midtjylland, og han fratræder til nytår.

Morten Wieghorst nåede at stå i spidsen for AGF i et halvandet år. Lørdag middag blev han fyret. (Foto: Claus Bonnerup) AGF Chefredaktør: AGF har et kæmpe forklaringsproblem

Det efterlader så spørgsmålet om dødsbolds-kongen Brian Priske, der hele efteråret har flankeret Jess Thorup i FCM.

Priske fik sit gennembrud hos Aarhus Fremad i sin tid, men han er næppe en del af Riddersholms team i AGF, når Jesper Sørensen bliver fastholdt.

Hverken Glen Riddersholm, Lars Friis eller Riddersholms agent, Jens Ørgaard, svarede på Ekstra Bladets gentagne henvendelser i går.

52 kommentarer
Vis kommentarer