Annonce:
Annonce:

Kæk Riddersholm giver igen: Jeg er en mestertræner

På dagen hvor Glen Riddersholm skal revanchere 0-7 mod Brøndby erkender han, at AGF-jobbet er karrierens største udfordring

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

Inden AGF denne runde skal ud i et smerteligt gensyn med 0-7 lussingen mod Brøndby – denne gang på udebane – så hænger den umiskendelige stank af undergang atter over AGF.

Ti onde år med tre nedrykninger siden 2006.

Én skaldet sejr i 11 kampe.

Og 2016 har om noget bevist, at ansættelsen af mestermager Glen Riddersholm som cheftræner ikke svarer til at svinge tryllestaven – hokus pokus, så er alt godt.

Brøndby-profil: Det er det vildeste resultat

Den blonde speedsnakker fik AGF i en pokalfinale, og han lukkede foråret med et Duncan-målshow og 11 point i fem kampe, inden FCK i sæson-afslutningen fik ødelagt stimen med et par sene træffere.

De maj-dage synes langt væk i dag.

Om lidt er klubben 300 dage inde i Riddersholm-æraen. Og set ude fra er det svært at se de vilde forandringer. Eksempelvis sommerens ambitiøse målsætning om at nå slutspillet.

Annonce:

Den virker latterlig i dag.

Atter store armbevægelser i Smilets By, som synes hentet i et eventyr, frem for grundbogen for seriøs klubdrift.

Thorup om kritik: Folk vil finde hullerne i osten

- En klub af AGF’s størrelse og med det potentiale, vi har, kan da ikke melde defensivt ud. Vi skal da være offensive, hvis det skal være troværdigt, indleder cheftræner Glen Riddersholm, da han får målsætningen smidt i hovedet.

- AGF har taget en mestertræner ind, som har sat sig i spidsen for at ville ændre AGF. At ville ændre fremtiden. At ville skabe en vinderkultur. Det gøres bare ikke med et fingerknips.

- Men se på de spillere, der er hentet ind. Niklas Backman. Morten ’Duncan.’ Det er spillere fra en høj hylde. Det er spillere, der kun vil komme til AGF, hvis de kan se, at der er lagt en ambitiøs plan, hvor vi er målrettede.

Annonce:

- Melder vi defensivt ud, så kan vi jo heller ikke tiltrække de spillere, der skal til for at nå derhen, hvor vi vil. Jeg tror ikke Martin Spelmann havde fundet AGF spændende, hvis vores målsætning er at spille nedrykningsslutspil og så håbe det bedste.

Danske hooligans trapper op til krig

- De spillere, som vi trækker ind, skal også tage ansvaret for at skabe den kultur, hvor vi er gode fra start, vi er kyniske og ikke kun præsterer, når alt ser sort ud. Den kultur hører til i top seks – og slutspillet.

- Vi skal jagte den målsætning. Skriv endelig om, at jeg har et dårligt point-gennemsnit. Jeg kan klare det. Så skal jeg nok sørge for internt at lægge det pres på spillerne, der skal til for at ændre det, forsikrer den passionerede AGF-træner.

(Artiklen fortsætter under billedet...)

54243331.jpg 

- Vi sagde jo også, da vi sagde, at målsætningen var top seks, at det ikke var sikkert, at vi nåede det. En målsætning er jo heller ikke noget værd, hvis det ikke er noget, man skal anstrenge sig for at nå.

Fyrings-truet efter seks nederlag i rap: 'Svaret er ganske kort'

Annonce:

- Vi skal have procenterne og marginalerne med os. Vi skal lige med det yderste af fingerspidserne kunne hive os der op. Vi har jo ikke sagt, at vi skulle blive nummer et, to, tre, fire eller fem. Vi har sagt top seks, og det var måske lige det maksimale af, hvad der var realistisk, hvis alt gik vores vej, forklarer han.

- Nu er der spillet 13 kampe. Der er ikke så meget, der er gået vores vej. Noget af det har været selvforskyldt. Men nu har vi lært af det. Og de sidste 13 kampe så hæver vi overliggeren internt og stiller højere krav.

AGF laver lille underskud

- Jeg har brug for spillere, der tager mere ansvar ude på banen. De har en hverdag der er topprofessionel, og som ikke ses meget bedre i de fleste klubber. Nu skal det udmønte sig på banen.

- Og selvfølgelig skal vi presse dem til at præstere til nå vores målsætning om top seks. For den professionalisme, de oplever i hverdagen, giver dem forudsætningerne for at nå det, mener Glen  Riddersholm.

 

***

 

Min største udfordring

54135159.jpg 

Glen Riddersholm lægger ikke skjul på, at jobbet i AGF er den vanskeligste i karrieren.

Annonce:

- Det her er den største udfordring, jeg har stået over for, men jeg tror på det, vi gør, fastslår han og ler hånligt af alle sortseerne omkring AGF.

- En af de overbevisninger, der er her, er, at det er sjovt, at spillere, der er dygtige andre steder, bare ikke kan præstere, når de kommer til AGF. Hvis man kun sidder på tribunen og kigger efter det, så kan man jo bare sætte sig ned og lade sig bekræfte i det. Og så sætter man lighedstegn mellem det, og den historie vi kommer af.

- Det kan vi ikke gøre noget ved. Men vi kan blive ved med at arbejde med kulturen og værdierne i hverdagen, uanset hvad vi bliver mødt med. Uanset hvor mange sandheder folk prøver på at skabe omkring os, så bliver vi nødt til at være stærke, siger han.

Tøffe VAR klar til at slagte AGF: Her er deres største problemer

- Vi er nødt til at forstå, at når vi træder ind i spillerloungen på anlægget, så kan spillerne være sig selv, og der er en lille smule tryghed, selv om vi skal præstere.

Annonce:

- Skaber vi ikke det værn omkring os, har historien vist, at så er det ligegyldigt, hvem der er træner, hvem der er omkring holdet, så bliver man ædt op af noget, som er utroligt svært at definere, siger Glen Riddersholm.

- Der er en enorm drivkraft i det her. Der er ufatteligt mange mennesker, der er kommet ind og forsøger at bekæmpe fortidens dårligdomme. Men det bliver bare ikke lige vendt over natten.

AGF henter landsholdsspiller i Lazio

- Og når resultaterne ikke er der, som i denne fase, så bliver det selvforstærkende i negativ retning. Var vi ikke i stand til at nuancere det internt, så ville den retorik fra omgivelserne, der ikke er en del af hverdagen, så ville det sluge os. Det ville æde os op, advarer Glen Riddersholm, der er opsat på ikke at blive opslugt.

- Jeg lader ikke alt muligt andet komme ind under huden. Jeg ved, at det er der. Men kan vi holde sammen og holde tæt, selv når resultaterne ikke er der i en periode som nu, så tror jeg på, at vi kan få det løftet. Ellers var der ingen grund til at jeg var her, hvis jeg ikke troede på det, fastslår han.

Annonce:

Solbakken og Riddersholm har været rivaler længe. Se hvilke trænere FCK-træneren beundrer:

Dommens dag: Så mange millioner scorer din klub i tv-bonus

Pinligt: Se Superliga-klub tabe til amatører

Kom tæt på Superligaens nye stjerne: Derfor har Brøndby-juvel aldrig været bedre

Vild deadline: Fem spillere på blokken i AGF

AGF-direktør: Drømmer om top tre

Eksklusivt interview: Så tæt var Brøndby på afgrunden

Glen Riddersholms op- og nedture

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: