Kæmpe AGF-brøler blev kostbar

Sønderjyske snuppede alle tre point, da Jens Jønsson og Steffen Rasmussen dummede sig

Jubel på sønderjysk (Foto: Gregers Tycho)
Jubel på sønderjysk (Foto: Gregers Tycho)

AARHUS (Ekstra Bladet): En kæmpe misforståelse mellem AGF-profilen Jens Jønsson og keeper Steffen Rasmussen blev her til aften kostbar for De Hvide, da Sønderjyske kort før slutfløjtet sikrede sig alle pointene i fredagskampen.

Et langt befriende spark fra Søren Mussmann i bagkæden lignede en sikker opgave for Steffen Rasmussen. Men AGF-keeperen var uopmærksom, så Jens Jønsson pludselig endte i en løbeduel med indskiftede Jeppe Simonsen. U21-profilen fra EM fejltimede sit forsøg på at heade bolden tilbage til sin keeper, og så kunne Simonsen løbe imellem og lobbe afgørelsen i nettet.

Og det var svært ved at indvende noget mod, at det netop var gæsterne, der afgjorde sagerne. Sønderjyske havde leveret en stærk anden halvleg, og de havde allerede to gange ramt stolperne efter pausen, da afgørelsen faldt.

Til gengæld var de ekstremt heldige, da AGF's Ahmed Yasin knaldede en yderside på indersiden af trekantsammenføjningen.

AGF har siden oprykningen høstet store roser for sin offensive tankegang efter oprykningen. Morten Wieghorsts nærmest religiøse tro på, at fodbold handler om at have fodbolden har givet målrige og underholdende kampe.

Men det har i de seneste kampe også været en spillestil, som AGF de seneste kampe har haft svært ved at profitere af. For al den dejlige boldbesiddelse til trods, så er det mest karakteristiske træk ved AGF de seneste runder, at de altid lukker mål ind.

Det profiterede Sønderjyske så af i første halvleg, da gæsterne bragte sig i front stort set første gang de var på besøg foran AGF’s mål. De Hvide fik ikke ekspederet et hjørnespark ordentligt væk – og da bolden atter blev sendt ind i feltet rykkede Thomas Dalgaard frem og headede Sønderjyske på 1-0 efter 25 minutter.

Se scoringen her:

Føringen blev kortvarig, da Daniel Christensen kort efter flot fandt Mate Vatsadze, der headede udligningen ind. 

Og selv om AGF kampen igennem var klart mest angrebsivrige, så var de for ringe til at få afsluttet angrebene. Der blev nusset alt for meget, mens Sønderjyske trods masser af nye folk i offensiven var mere målrettede.

Det gav sejren. Og AGF må efter i de tre seneste kampe at have mødt Esbjerg, Hobro og nu Sønderjyske indse, at den her sæson kommer til at handle om at undgå nedrykning.

29 kommentarer
Vis kommentarer