Kæmpe drama: Brøndby-træner smidt ud i Aarhus

AGF spillede sig ind i medaljeræset med ny sejr over Brøndby. Niels Frederiksen smidt ud

Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

AARHUS (Ekstra Bladet): AGF mener det seriøst denne sæson.

Anført af en overdådig Mustapha Bundu sænkede De Hvide også Brøndby i sæsonens andet møde, da søndagens sene møde endte 2-1.

Dermed blev det ren kosmetik, da en reducering fra Kamil Wilczek et kvarter før tid betød, at polakken indhentede Ebbe Sand som den mest scorende Brøndby-spiller i Superligaen.

Kampen tilhørte indtil den sene reducering i lange sekvenser Mustapha Bundu, der var kommet veloplagt hjem fra landskamptjeneste med masser af varme i benene.

Han boltrede sig overfor Anthony Jung og hvem Brøndby ellers prøvede at sende i hans retning. Sigurd Rosted måtte således allerede efter 20 minutter sluge en advarsel for en alt for voldsom tackling mod Bundu.

Nordmanden virkede overmatchet i kampen, og det gik helt galt kort tid efter advarslen, da han helt uprovokeret sendte en fejlpasning ind til Patrick Mortensen, der sagde tak for foræringen ved at sende Bundu i løb mod Marvin Schwäbes mål og 1-0 føringen blev smadret ind med effekt.

Rosted balancerede på kanten af udvisning, da cheftræner Niels Frederiksen i pausen valgte at pille ham ud.

Artiklen fortsætter under billederne

Bundu gjorde det til 1-0. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Bundu gjorde det til 1-0. Foto: Jens Dresling/Polfoto
 

Niels Frederiksen fik rødt kort i Aarhus. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Niels Frederiksen fik rødt kort i Aarhus. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Premier League-kaos: Tumult i Tivoli

Brøndby-træner Niels Frederiksen chokerede i sin startopstilling ved at bænke profilen Hany Mukhtar oven på en stribe skuffende kampe. I stedet blev Johan Larsson introduceret i en uvant rolle på den centrale midtbane.

Formålet med den disposition var at neutralisere makkerparret Bror Blume og Mustafa Amini, der havde gjort så ondt på Brøndby i sæsonens første møde. Isoleret set fungerede idéen for Brøndby, for hverken Amini eller Blume kom til sin ret i første halvleg.

For Brøndbys offensive ambitioner var trækket rød fluesvanp. Dominik Kaiser sejlede rundt uden at blive involveret og bortset fra et enkelt forkølet forsøg fra Kamil Wilczek efter en halv time kom gæsterne ganske enkelt ikke frem til noget.

Hjemmeholdet virkede som det bedst organiserede hold, og da Patrick Mortensen midt i anden halvleg kunne afslutte et hurtigt AGF-angreb ved at skubbe Jon Thorsteinssons indlæg ind til 2-0 virkede sagerne afgjort.

Patrick Mortensen gjorde det til 2-0. Foto: Jens Dresling/Polfoto
Patrick Mortensen gjorde det til 2-0. Foto: Jens Dresling/Polfoto
 

I centerforsvaret spillede 19-årige Sebastian Hausner karrierens bedste kamp - et decideret gennembrud. I makkerpar med Niklas Backman havde den unge AGF'er totalt styr på Kamil Wilczek og det lå ikke i kortene, at De Hvide ville lukke Brøndby ind i kampen.

Da Bundu efter 70 minutter måtte lade sig udskifte gik brodden imidlertid af hjemmeholdets offensiv, og Brøndby fik pludselig en vigtig bekymring mindre.

Det gjorde at Vestegnen satte sig på slutfasen, og efter Wilczeks reducering var der i flere omgange optræk til udligning, men det blev nærved og næsten inden Niels Frederiksen i slutfasen blev sendt på tribunen efter at have skubbet til en stol.

Det betyder, at Brøndbys cheftræner ikke er på sidelinjen, når der er lokalbrag i Parken næste søndag.

Stig Tøfting indrømmer: Det her er meget mærkeligt

Vild udvikling: Alt vendt på hovedet på 60 sekunder
 

Tidligere FCK'er fik mordtrusler efter leopardjagt

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU