Kæmpedrop forværrede AGF's krise

AC Horsens benyttede lynscoring mod AGF til at skabe 2-1-sejr

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

AARHUS (Ekstra Bladet): AGF havde brug for noget ekstraordinært for at holde krisesnakken fra livet.

Det fik de ikke - tværtimod.

Bare fire minutter inde i lokalopgøret mod AC Horsens gik det galt for David Nielsens tropper. En stor opspilsfejl fra Jesper Juelsgård gav AC Horsens en kontra, hvor passiviteten stod i kø i flere sekvenser.

Først var Casper Højer Nielsen alt for passiv mod Kasper Junker på baglinjen, og da hans pasning blev lagt bagud i feltet, så vendte tre hvide ryggen til, da Hallur Hansson afsluttede.

1-0 til gæsterne og Aarhus Stadion emmede af krise.

David Nielsen havde for alvor været i gang ved taktikbrættet i landskamppausen. Det betød at fan-favoritten Jens Stage atter fik plads helt i front. Den løsning havde AGF stor succes med i starten af sæsonen, og den formation bliver garanteret løsningen for De Hvide frem til vinterpausen.

Jens Stage skabte kampen igennem masser af ravage i AC Horsens-defensiven, og det gavnede den aarhusianske offensiv stort, at de havde en frontløber på holdet, som de stolede på og turde sigte efter.

På negativsiden talte, at Jens Stage tre gange kom alene med AC Horsens-keeper Matej Delac uden at score. Den slags kan tilgives i perioder, hvor resultaterne er der, men lige nu sukker AGF efter mål og point. Og der satte Jens Stage ikke mange pluspoint på kontoen.

De Hvide fik rejst sig efter den tidlige AC Horsens-føring, men Jakob Ankersen slog temaet omkring de uskarpe AGF'ere an, da han efter 20 minutter slap igennem, men afsluttede svagt på Matej Delac.

Det lignede en kamp AGF kunne få noget ud af, hvis de kunne undgå en 2-0 føring på nogle af gæsternes få angreb. Men lige før pausen gik det galt, da Michael Lumbs afslutning blev rettet let af. Reservekeeper Kasper T. Kristensen så ud til at have godt styr på skuddet, men alligevel smuttede kuglen ind ved stolpen.

En knuser til AGF, der havde fortjent bedre.

De Hvide fik lagt et stort pres efter pausen, hvor Martin Spelmann tidligt fik reduceret. Og resten af kampen havde hjemmeholdet masser af muligheder for at udligne, men det forblev en aften, hvor de sidste marginaler manglede for De Hvide.

Og nu venter en kæmpe kriseduel i bunden, når Vejle kommer til Aarhus næste runde.

Wieghorst svarer igen: - En træner er afhængig af en god sportsdirektør

Efter Superliga-fyring: - Pilen peger på ham næste gang

FCM kalder det klar chikane - FCK overvejer nyt træk

Midtjyder overbevist om FCK-chikane

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind