Annonce:
Annonce:

Laudrups ex-scout fyret i AGF: Direktøren bakkede mig ikke op

Erik Larsen har på intet tidspunkt følt opbakning fra AGF-direktør Jacob Nielsen

Erik Larsen (t.h) her i en situation, da han arbejdede for Michael Laudrup i Mallorca. Nu har AGF fritstillet ham. (Foto: Lars Poulsen)
Erik Larsen (t.h) her i en situation, da han arbejdede for Michael Laudrup i Mallorca. Nu har AGF fritstillet ham. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

Erik Larsen er fortid som scout i AGF.

Og Michael Laudrups tidligere samarbejdspartner klapper ligefrem ikke i hænderne over det samarbejde eller mangel på samme, han har haft med AGFs direktør Jacob Nielsen.

Han har slet ikke følt, direktøren har bakket ham op.

-  At jeg skulle stoppe i AGF, var som sådan ikke en overraskelse. Jacob Nielsen havde allerede fra starten internt til en medarbejder ytret sin bekymring over min ansættelse, ligesom han ganske kort efter også gav et interview til Jyllands-Posten, hvor det ikke emmede af opbakning.

- Derfor havde jeg allerede meddelt Morten Wieghorst, at jeg ville stoppe til sommer, fordi der ikke på noget tidspunkt var opbakning fra Jacob Nielsen, siger Erik Larsen.

HanU21-landstræner: Jeg savner klubfodbold har tidligere arbejdet tæt sammen med Michael Laudrup i Brøndby, Getafe, Mallorca og Swansea. Men deres veje skiltes, da Michael Laudrup sidste sommer rejste til Qatar.

Annonce:

Erik Larsen fortsatte dog samarbejdet med en anden af Laudrups assistenter, Morten Wieghorst.  

Den nuværende AGF-træner tilknyttede ham som klubbens scout i jagten på nye spillere, fordi Erik Larsen ved, hvilken type spillere Morten Wieghorst leder efter til AGF.

Erik Larsen startede sidste sommer i AGF. Men det samarbejde stopper nu i utide, fordi AGF ikke ønsker at fortsætte. Klubben har valgt at fritstille scouten, selv om han havde en aftale sæsonen ud.

- Vi har stoppet samarbejdet med Erik  Larsen, fordi det ikke har været optimalt for os,  siger AGFs sportschef Jens Andersson.

AGF henter ny sportsdirektør Dansk klub henter Laudrups scout og spiller

Men det er bestemt ikke med AGF-trænerens gode vilje, at Erik Larsen nu er forhenværende i jobbet.

- Sådan en beslutning er jeg meget ærgerlig over. Erik har udført et godt job for os og har altid været loyal. Men det er en beslutning, jeg ikke har haft indflydelse på. Jeg er blot blevet informeret, siger Morten Wieghorst til Ekstra Bladet.

Annonce:

Ikke fair behandling
Erik Larsen føler ikke, han har fået en helt fair behandling af AGF.

- Det er korrekt, at min aftale om at scoute for AGF er blevet opsagt, og jeg er blevet fritstillet. Jeg blev indkaldt af Jens Andersson til et møde, hvor han forklarede mig, at klubben havde valgt at opsige samarbejdet med tre måneders varsel, forklarer Erik Larsen og uddyber: 
AGF præsenterer ventet millionunderskud

- At jeg blev opsagt med tre måneders varsel var for mig overraskende, da jeg på intet tidspunkt i forløbet op til min ansættelse var blevet gjort opmærksom på, at aftalen kunne opsiges med et varsel. Men det må jeg så tilskrive min manglende viden om forskelle på kontrakter, selvom jeg måske nok finder det underligt, at det aldrig er blevet nævnt.

Annonce:

- AGF tilbød mig dog en månedsløn mere, end jeg var berettiget til, hvis vi kunne afslutte samarbejdet ordentligt og i god tone. For mig er det også vigtigt at afslutte tingene på en god måde. Men jeg havde ikke brug for, at vi sendte en samlet meddelelse ud, da jeg ikke følte mig helt fair behandlet.

- Hverken i forhold til, at opsigelsesfristen aldrig var blevet nævnt, men endnu mere fordi jeg mener, at jeg har udført arbejdet samvittighedsfuldt med baggrund i den strategi, som Jacob Nielsen, Morten Wieghorst og jeg lavede i forbindelse med min ansættelse.

- Jeg er ærgerlig over at skulle stoppe nu, da det har været meget spændende at arbejde sammen med Morten Wieghorst i forsøget på at implementere nye arbejdsgange omkring scouting af spillere i AGF. Han tillægger det stor betydning, og jeg ved, han lagde meget vægt på denne del i forbindelse med sin egen ansættelse, siger Erik Larsen.

Annonce:

- Jeg ved, Morten har været meget tilfreds med at sparre omkring spillerprofiler, ligesom han har været rigtigt godt tilfreds med det arbejde, jeg har udført. Så hvis AGF ikke har fået det ud af mit arbejde, som de har ønsket eller forventet, må det være fordi, klubben nu vil noget andet end Morten Wieghorst på det sportslige område. For arbejdet er udført efter de strategier og planer, som AGF har ønsket ved min ansættelse, understreger den nu tidligere AGF-scout.

U21-landstræner: Jeg savner klubfodbold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: