Modtager stor hæder: - Jeg er sindssygt stolt

David Nielsen bliver den første modtager af Guld-Harald Prisen

David Nielsen har tænkt sig at donere de 25.000 kr. fra Årets Guld-Harald til en lokal klub i Nordjylland. Foto: Claus Bonnerup
David Nielsen har tænkt sig at donere de 25.000 kr. fra Årets Guld-Harald til en lokal klub i Nordjylland. Foto: Claus Bonnerup

David Nielsen har været vidt omkring i sin fodboldkarriere, men de nordjyske rødder kan han ikke løbe fra.

Det bliver han nu hædret for. David Nielsen blev mandag aften den første modtager af Guld-Harald Prisen.

Prisen er indstiftet af Harald Nielsens familie efter fodboldlegendens død i 2015.

Harald Nielsen stammede fra Frederikshavn og blev regnet blandt verdens bedste fodboldspillere op gennem 1960'erne, hvor han imponerede i store italienske klubber som Bologna, Inter, Napoli og Sampdoria.

Tilbage i Danmark var Harald Nielsen en af de bærende kræfter omkring indførelsen af professionel fodbold i 1978 og i 1992 var Harald Nielsen en af de store kræfter i etableringen af FC København, hvor han nogle år senere fik David Nielsen under sine vinger, da AGF-træneren spillede i FCK.

- Jeg er sindssygt stolt af at få denne pris. Jeg har jo en historik med Harald Nielsen helt tilbage i FCK-tiden, hvor han var en af de få mennesker, som jeg lyttede til, siger David Nielsen til Ekstra Bladet.

- Det bliver tårevædet at stå med Rudi Nielsen, siger han omkring udsigten til at mødes med Harald Nielsens efterladte hustru.

Årets Guld-Harald er en nordjysk hæderspris, der beskrives som 'en årlig fodboldpris til ære for ekstraordinære indsatser i fodboldens verden og til minde om fodboldlegenden Harald Nielsen'.

Du kan blive meget klogere på Harald Nielsen, der blev beskrevet som 'datidens Agüero', som du kan læse LIGE HER.

 Se også: Dropper Superliga-bomber: Tæt på ny angriber

Se også: Efter million-salg: AGF på rov hos Superliga-konkurrent

Se også: AGF bruger Stage-millioner: Henter ung forsvarer

Se også: Afviser Superliga-transfer: Lukker døren for Brøndby

45 kommentarer
Vis kommentarer