Nedtur for AGF: Koks koster mod FCK

AGF var tæt på et heroisk point mod FC København, men dummede sig kort før tid

AARHUS (Ekstra Bladet): 82 minutter holdt AGF's hjemmestrikkede centerforsvar stand mod FC København.

Men netop som De Hvide var på kurs mod et kærkommet point til bundstriden, kollapsede drømmen.

Den nyudnævnte centerforsvarer Daniel A. Pedersen undervurderede Federico Santanders fart og fysiske styrke, da han forsøgte at skærme bolden tilbage til sin keeper Aleksandar Jovanovic, og så kunne den sydamerikanske angriber slå til og lobbe bolden ind til sejr.   

AGF-keeper Aleksandar Jovanovic havde ikke meget at lave i opgøret mod FC København. Alligevel lignede han længe helten for hjemmeholdet.

Et veleksekveret Viktor Fischer-hjørnespark efter en halv time blev dirigeret videre til Carlos Zeca, der havde hele målet at sigte efter. Grækeren har ikke just scoret mål i bundter i FCK-trøjen, og afslutningen bar præg af mangel på selvtillid, da han huggede på indersiden af stolpen. På målstregen fik AGF-keeperen med lige dele held og instinkt med brystkassen afværget kuglen.

En vanvidsredning som ene og alene skyldtes fornærmende ringe afslutningskvalitet hos midtbanespilleren, som kostede 13 mio. kr., da han blev hentet i Panathinaikos.

FCK hentede tre point i Århus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FCK hentede tre point i Århus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Og løvernes ringe træfsikkerhed på dødbolde endte med at blive det helt store tema i en kamp, hvor den sandede og ujævne bane i Aarhus gjorde det svært at få spillet langs jorden til at ligne noget.

I en kamp, hvor der stort set ikke blev skabt chancer i åbent spil, spillede dødboldene en nøglerolle. AGF var tvunget til at spille uden lyskeskadede anfører Pierre Kanstrup og luftens hersker Nicklas Backman, der er ude med et brud på kindbenet.

FC København fik imidlertid kun sjældent testet det uprøvede centerforsvar hos hjemmeholdet bestående af Daniel A. Pedersen og Jesper Juelsgård. Men på dødbolde blev hjemmeholdets organisation sat under tryk, og det udløste nogle store tilbud.

I første halvleg var det Denis Vavro, der kom frem til en kæmpemulighed og lige efter sidebyttet var det Michael Lüftner, der svigtede i fuldstændig fri position.

Federico Santander blev matchvinder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Federico Santander blev matchvinder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det så ud til at blive kostbart for gæsterne, da AGF begyndte at vise tænder i slutfasen. Bare to minutter inden Santanders sejrstræffer burde Martin Pusic nemlig have gjort det onde ved sin gamle klub.

Dino Mikanovic sendte et fladt indlæg ind foran mål, hvor den tidligere Superliga-topscorer ikke ramte bolden fem meter fra stregen.

I overtiden blev ondt, værre for Martin Pusic, da hans udligning blev annulleret for offside... korrekt, skal det bemærkes. 

FCM-profil har brud på foden: Sæsonen er nok slut

Bendtner mere populær end alle: Men rivalerne siger nej

Fru Solbakken taler ud om Ståles hjertestop: Skal jeg bede én gang, så er det nu