Ny Superliga-topscorer stjæler AGFs førsteplads

Hobro slog et elendigt AGF-hold og kan nu med stor sandsynlighed se frem til en ’revanche’ i Europa-playoff mod SønderjyskE, som snød Hobro på dramatisk vis i grundspillets sidste runde

SE TOPSCORER-MÅLET I TV-AFSPILLEREN OVER ARTIKLEN

AARHUS (Ekstra Bladet): AGF gjorde mandag aften vejen til Europa en smule mere snørklet for sig selv, da ’De Hviie’ leverede en rædselspræstation hjemme mod Hobro og tabte 1-0.

Dermed skal der ske mirakler i næste runde, hvis ikke AGF skal ramle ind i OB, når de vigtige playoff-kampe begynder. Man havde nok foretrukket formsvage SønderjyskE, men den ’præmie’ får Hobro ved at sikre sig førstepladsen i gruppespillets pulje 1.

Mon ikke der bliver knald på, når de to parter i matchfixing-sagen mødes – særligt hvis Jesper Bøge og Mads Hvilsom står over for hinanden.

Det var langt fra noget ophidsende tempo, Europa-bejlerne luntede mandagskampen luntet i gang i. Særligt AGF skuffede og overlod initiativet til gæsterne fra Hobro, som stillede op i en 4-5-1 formation med Pål Alexander Kirkevold alene på toppen.

Det gav gæsterne overtaget på midten, hvor de to tidligere AGF’ere Danny Olsen og Frans Putros vandt slaget mod Daniel A. Pedersen og Mustafa Amini.

Rigtig farligt blev det dog sjældent, og efter førnævnte Kirkevold og Edgar Babayan forgæves forsøgte at ramme inden for målrammen på hver deres ’mulighed’, fik Björn Kopplin udeholdets største chance i første akt, da han lumskt headede langt udefra på et hjørnespark. Aleksandar Jovanovic fik dog reddet i fuld længde ved den ene stolpe.

Værterne fortsatte de triste takter fra Helsingør og havde ikke meget at byde ind med. Alligevel var det Tobias Sana, der kom tættest på inden pausen, da bolden havnede hos svenskeren efter et kontraangreb efter en god halv time. Men Sanas skud snittede toppen af overliggeren fra 15 meters afstand.

Kampbilledet ændrede sig, desværre, ikke i anden halvleg, og miseren fortsatte med mange fejlafleveringer, fornærmende lavt tempo og med Hobro som det bedre mandskab af de to – ikke at det siger særlig meget.

Men ganske fortjent var det udeholdet, der bragte sig på 1-0 med 20 minutter igen. Edgar Babayan slog en håbefuld aflevering frem mod Pål Kirkevold fra midten af egen banehalvdel. Nordmanden tog benene på nakken og overspurtede i venstre side let Pierre Kanstrup, der i sit tilbageløb næsten lignede en forsvarsspiller, der stadig tørnede ud for SønderjyskE.

Afslutningen fra Kirkevold sad dog som den skulle, og den træfsikre nordmand er nu alene i spidsen på Superligaens topscorerliste, ligesom Hobro er alene på førstepladsen i gruppespillets pulje 1 med tre point ned til AGF og en langt bedre målscore inden sidste runde.

Se også: Superliga-profil amok på dommer: 'Er du racist?'

Se også: TV-værter knækker sammen af grin over Tøfting

Se også: Hobro-piger går verden rundt: Derfor så de fodbold i bikini

6 kommentarer
Vis kommentarer