Nye tider i AGF: Riddersholm skrotter Wieghorst-stilen

Mester-træneren Glen Riddersholm vil hellere se afslutninger end boldbesiddelse hos AGF

Glen Riddersholm fik latteren frem allerede ved præsentationen for en måned siden

AARHUS (Ekstra Bladet): Glen Riddersholm lægger op til et markant opgør med Morten Wieghorst boldmasserende stil, efter han i dag overtog trænerjobbet i Smilets By.

- Når en ny træner kommer ind, så kan man vælge at ændre radikalt på tingene. Det, tror jeg, vil være uklogt. Men jeg tror på, at der er nogle ting, som jeg kan forfine.

- Noget af det, jeg vil forfine, er at få en større intensitet i træningen, kortere intervaller og mere duelpræget fodboldspil.

- Det skal vi så have med over i kampene, hvor vi skal være mere aggressive i vores udtryk, et mere aggressivt genpres, og når vi så får mange af vores dygtige spillere retvendte, så skal vi angribe målet lidt tidligere og hurtigere. Vi vil godt have mere slutprodukt på spillet, siger Glen Riddersholm, mens han vægter sine ord omhyggeligt.

Se også: Farvel til 'irakisk Ronaldo': Nu skal AGF på spillerjagt

Den nye frontfigur i AGF ved godt, at Morten Wieghorst havde en lang række tilhængere i spillertruppen, der bifaldt fokuseringen på boldbesiddelse.

Men i mange kampe blev det imidlertid til en kønsløs gang boldmassage, hvor den neutrale iagttager kunne få mistanken, at AGF'erne havde glemt, at fodbold faktisk handler om at score mål. 

- Det her skal ikke gøres til en modsætning mellem boldbesiddelse og direkte spil. Vi vil stadig gerne have bolden, men for os vil det i fremtiden ikke være en kvalitet i sig selv at have størst boldbesiddelse, siger Riddersholm.

- Vi vil gerne have bolden, men overtaget og boldbesiddelsen skal føre til mange afslutninger og flere mål, fastslår AGF-træneren.

Se hvordan tidligere AGF-profiler vurderer Glens udfordringer

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere