Nyt straffe-mirakel og konge-kasse: AGF undgik blamage

Drømme-frispark fra Tobias Sana var ikke nok for ubesejrede AGF, der kunne takke den debuterende målmand Oscar Whalley for, at det overhovedet blev til point i Aarhus

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

AARHUS (Ekstra Bladet): AGF er denne sæsons FC Helsingør!

For på samme måde som Christian Lønstrups keepere hindrede den ene straffesparksscoring efter den anden sidste sæson, så viser De Hvide sig helt umulige at passere fra 11 meter pletten.

AGF's nye førstekeeper Oscar Whalley lurede efter 22 minutter Sebastian Czajkowskis forsøg fra pletten og spanieren fulgte dermed fornemt op på Aleksandar Jovanovics stil. Serberen nåede at redde straffespark både fra FC Midtjylland og FC København inden salget til spanske Huesca i ugens løb.

Det brændte straffespark var kuliminationen på et par katastrofale minutter fra Czajkowski, da han op til straffespark brændte helt alene med Oscar Whalley.

Sekvensen udløste et fejlagtigt dømt hjørnespark til oprykkerne og på det hjørnespark vurderede dommer Sandi Putros, at Adama Guira gik for hårdt til Seyi Adekoya.

Straffesparket kunne diskuteres, men dømt blev det.

Og det gav Sebastian Czajkowski muligheden for at bringe Vendsyssel FF tæt på drømmeland.

Oprykkerne var allerede foran 1-0 takket være Andreas Kaltofts baghoved, der i samarbejde med lokalhelten Jens Stage gjorde det til 1-0 efter et Lucas Jensen-frispark efter 12 minutter. Stage blev noteret for selvmålet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Et signal om at denne søndag ikke lige ville blive Jens Stages.

AGF'erne søgte igen og igen den målfarlige AGF'er, der måtte se et hovedstød prelle af mod stolpen i første halvleg, og i anden halvleg sneg den formstærke AGF'er sig akkurat i offside et par gange... den ene gang kostede det endda en scoring.

Derfor endte kampen for AGF med at fastholde De Hvides status som ubesejret. Udligningentil 1-1  signeret Tobias Sana, der tordnede et frispark i nettet i overtiden af første halvleg.

En halvleg der blev en maratonforestilling, da dommer-assistent Henrik Larsen måtte udgå med skade.

Udligningen var fortjent belønning til hjemmeholdet, der fik rejst sig forbilledligt i kampens løb, og anden halvleg blev et langt pres mod gæsternes mål, hvor Nicolai Flø i målet leverede små mirakler - ikke mindst to minutter før tid, da han pragtreddede, da Nicklas Backman var helt fri.

Se også: DBU afviser spillerne: Det er et afbud

Se også: Forrygende Fischer sprudler i ny FCK-triumf

Se også: Trods blackout: AaB hænger fast i toppen

13 kommentarer
Vis kommentarer