Operation gik helt galt: Tidligere AGF-spiller i livsfare

Både i Danmark og Island samles der nu ind til den tidligere AGF-spiller Tómas Ingi Tómasson, der er dødssyg efter en hofteoperation, der gik helt galt

Tómas Ingi Tómasson til højre scorede mod Esbjerg i marts 2000 og skålede efterfølgende med Mads Jørgensen og Michael Nonbo. Foto: Erik Kragh/Polfoto
Tómas Ingi Tómasson til højre scorede mod Esbjerg i marts 2000 og skålede efterfølgende med Mads Jørgensen og Michael Nonbo. Foto: Erik Kragh/Polfoto

De har hverken vundet mesterskaber eller pokalturneringer de seneste 22 år, men uden for banen viser den aarhusianske storklub nu, at de har hjertet på det rette sted. De hjælper nemlig en af klubbens tidligere spillere i kampen mod døden.

Godt nok blev det kun til 37 kampe og fire mål for AGF fra 1997 til 2000, men islandske Tómas Ingi Tómasson kæmper lige nu en kamp, der er langt vigtigere end dem, han havde på banen, og den kamp bakker AGF op om.

- Nu har Tómas Ingi Tómasson brug for vores hjælp. For efter han fik den sidste del af sin karriere spoleret af skader, er Tomas Ingi Tomasson nu havnet i en svær og livstruende situation efter en hofteoperation er gået helt galt og nu truer den 49-årige islænding på livet, lyder det på klubbens hjemmeside.

'Tómas Ingi Tómasson har således levet i et smertehelvede de senere år og været indlagt på hospitalet mange gange. En stor del af 2018 har han levet uden den ene hofte og han har flere gange været så syg, at han har været døden nær', lyder det videre.

Tomasson i kamp med Brøndbys Per Nielsen i 1999. Foto: Ole Lind/Polfoto
Tomasson i kamp med Brøndbys Per Nielsen i 1999. Foto: Ole Lind/Polfoto
 

Den tidligere AGF-kæmpe har ikke haft nogen indtægt de seneste fire år.

'Og det er kritisk, da han ikke har midlerne til at få lavet en operation i USA, der er afgørende for, at han kan få chancen for et anstændigt liv igen', lyder det.

I Island bliver der søndag samlet ind til fordel for Tómasson, og både nuværende landsholdsspillere og tidligere med- og modspillere laver støtteprojekter.

Tidligere AGF-holdkammerater har nu stablet en indsamling på benene i Danmark, der løber fra nu og frem til søndag. Her kan alle hjælpe ved donere valgfrie beløb på MobilePay-nummeret 87481 og skrive 'Tomas' i meddelelsesfeltet. En advokat tjekker, at alt går rigtigt til, og alle beløb går ubeskåret til den tidligere AGF-spiller, som klubben ønsker 'god bedring'.

De russiske håndboldkvinder sniffer ammoniak i sekunderne før EM-kampene. Foto: Jean-Christophe Verhagen/Ritzau/Scanpix Håndbold Måber over tv-billeder: Hvad er det de sniffer?

Davis Nielsens tropper er inde i en hård periode. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport og Spil De hvi’e er ude at ski’e: Derfor er AGF i krise

Oftest er de fjender, men de 'blå-gule' og 'løverne' er enige i deres holdning til de danske mestre. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Kontraktkaos i Superliga-klub: Ti spillere kan forsvinde

FC Midtjylland Komisk brøler: FCM præsenterer forkert spiller

10 kommentarer
Vis kommentarer