Overtidsdrama da Wieghorst fik sin hævn i Aarhus

På et mål dybt inde i overtiden fik AaB og Morten Wieghorst alle tre point mod AGF

AARHUS (Ekstra Bladet): På en dag, hvor AaB’s rekordsalg af Christian Bassogog løb med megen af opmærksomheden før, under og efter den jyske klassiker mellem AGF og AaB, blev der trods alt også spillet om livsvigtige Superliga-point i Aarhus.

Her scorede AaB også fuld gevinst, da Jannik Pohl dybt inde i kampens overtid sikrede en 2-1 sejr til gæsterne og dermed fik den tidligere AGF-cheftræner Morten Wieghorst sin hævn på den gamle hjemmebane i Aarhus.

Glen Riddersholm har hen over vinteren udtalt sig i meget positive vendinger om det stille transfervindue i Aarhus, men selv om kontinuiteten ganske givet har været rar, så lignede AGF i lange perioder mod AaB en lidt for nøjagtig kopi af efterårets hold.

Godt presspil, farlige kontrahug, men omkring modstanderens straffesparksfelt er der meget langt mellem de farlige og opfindsomme muligheder.

Derfor måtte aarhusianerne også ty til de klassiske langskud, når nu ikke man kunne spille sig frem til muligheder omkring Morten ‘Duncan’ Rasmussen.

Rasmus Thellufsen fra AaB med fokus på bolden. Foto: Polfoto
Rasmus Thellufsen fra AaB med fokus på bolden. Foto: Polfoto
 

Et par halvkiksere fra Martin Spelmann og et bedre tryk fra Mustafa Amini var, hvad AGF kreerede de første 44 minutter, inden Martin Spelmann igen var på spil. En lang bold blev flækket videre fra midten af banen, og den lille midtbaneterrier fik flugtet bolden mod mål fra kanten af feltet, men Nicolai Larsen bugserede afslutningen på ydersiden af stolpen.

AaB havde også en afslutning på stolpen, da Jakob Blåbjerg i kampens indledning fik lov til at stå helt umarkeret i feltet ved et frispark, men forsvarsspilleren måtte se sit hovedstød prelle af på træværket.

Selvsamme Blåbjerg var også ved at få netmaskerne til at blafre i egen ende, da han ti minutter senere rettede et hårdt AGF-indlæg af på en så bizar måde, at Nicolai Larsen måtte ud i fuld længde for at forhindre selvmålet.

Gæsterne kom langt bedre med i anden halvleg, og Morten Wieghorsts mandskab satte sig i langt højere grad på spillet og begyndte at bølge frem på begge kanter. Det gav flere giftige indlæg og farlige gennembrud, og efter 57 minutter stiftede Superligaen for første gang for alvor bekendtskab med Jakub Sylvestr.

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
 

AaB’s slovakiske landsholdsangriber satte sidste fod på et fremragende gennembrud i højre side fra unge Jakob Mæhle, og det ser ud til, Allan Gaarde endelig har fundet sin goalgetter - ikke kun på grund af 1-0 scoringen, men Sylvestr var ofte på det rette sted for nordjyderne, og i det hele taget var slovakken, der er kommet til fra Nürnberg, en pågående herre, som bolden også kan spilles op på.

AGF forsøgte febrilsk at komme tilbage i forårspremieren, og eften en times spil havde altid energiske Morten Duncan et hovedstød, som tog det øverste af overliggeren, og et kvarter senere måtte AaB’s Markus Holgersson agere redningsmand på stregen, da han fik sin lange, svenske krop på en afslutning fra Christopher Oikonomidis.

Men efter 78 minutter gav AGF’s pres fortjent pote, da indskiftede Danny Olsen med sin første aktion i kampen fornemt fandt australske Oikonomidis, der igen havde placeret sig korrekt i feltet og denne gang ikke svigtede.

Og så duftede der faktisk af tre point til hjemmeholdet, der fortsatte med at presse på. Men Jannik Pohl ville det anderledes to minutter inde i overtiden, da den tidligere AGF’er Casper Sloth sparkede et hjørnespark tæt mod mål. Her nåede Jannik Pohl først på bolden inde i feltet, og vippede bolden i kassen til naturlig stor jubel hos hele AaB-staben med Morten Wieghorst i spidsen.

FC Midtjylland FC Midtjylland forlænger med forsvarsprofil

Brøndby Brøndby-profil skuffet over FCK

AaB AaB bekræfter monsterhandel: Det er et fantastisk eventyr

Sport og Spil Så ruller 'suppen' igen: Få det fulde overblik her

36 kommentarer
Vis kommentarer