Så vågnede AGF: Knækker topholdet

AGF fik kontakt til top-6 efter sejren over Superligaens førerhold

FARUM (Ekstra Bladet): Superligaen har udviklet sig til en mudret liga uden et stabilt tophold, der er stukket af fra forfølgerne. Det blev understreget, da top og bund mandag mødtes i Farum. 

Bundholdet fra AGF var de klogeste og vandt fortjent 2-1 over et tamt og i lange perioder uinspireret hjemmehold.

Kasper Hjulmands tropper havde ellers alle muligheder for at øge afstanden til de nærmeste forfølgere til fem point. I stedet fik gæsterne fra Aarhus pludselig kontakt til top-6 i kraft af den fortjente sejr.

Hurtige og direkte
FC Nordsjælland havde vundet samtlige fire hjemmekampe før mødet med AGF, men Glen Riddersholms mandskab var det klogeste og mest effektive mandskab mandag aften i Farum.

Det kan godt være, at AGF i perioder stod med et seks mands forsvar, men de var hurtige, direkte og ofte effektive når de gik i angreb.

Oven på en nulløsning i første halvleg blev opgøret afgjort efter pausen. Martin Spelmann og Jakob Ankersen scorede målene for AGF i et opgør, hvor FC Nordsjælland havde bolden mest. Men der skete bare ikke så meget. Bolden blev trillet fra side til side uden direkte angrebsspil.

Foto: Jens Dresling

Martin Spelmann scorede i begyndelsen af anden halvleg, da han fra kanten af feltet sparkede fladt efter en smart hælaflevering fra Tobias Sana.

Omkring en times spil gjorde Jakob Ankersen det til 2-0. Midtbanespilleren scorede på et fremragende langskud lige uden for feltet. Sejren over FCN var den første til AGF på udebane i denne sæson.

Emiliano Marcondes fik reduceret til 1-2 mod slutningen af opgøret, da han sparkede et frispark forbi muren og direkte i mål. FCN havde godt nok bolden i mål til 2-2, men scoringen blev annulleret fordi Ernest Asante begik et frispark umiddelbart før udligningen.

FCN-topscorer Ernest Asante var helt ved siden af sig selv på en aften, hvor alt for mange af hjemmeholdets spillere underpræsterede. Faktisk vågnede de først op, da Marcondes havde reduceret til 2-1. De pressede på i slutminutterne, men gæsterne holdt stand.

AGF mest nærgående
Selv om gæsterne fra AGF havde stor respekt for hjemmeholdets offensiv, så var det Glen Riddersholms tropper, der slap bedst ud af de første 45 minutter i Farum.

Tobias Sana havde et farligt forsøg i åbningsfasen af kampen, hvor Runar Alex Runarsson fik afværget til hjørnespark. Gæsterne var aggressive og stressede hjemmeholdet overalt på banen.

Foto: Jens Dresling

Derfor kom Kasper Hjulmands tropper ikke til særlig mange farlige forsøg før pausen. Forsvarsspilleren Victor Nelsson var tættest på med et skud lige forbi den ene opstander efter et hjørnespark.

Emilano Marcondes var forholdsvis anonym før pausen. Han blev grebet ud på et frispark lige uden for feltet.

Inden pausen fik Martin Spelmann en fin mulighed for at bringe gæsterne i front. Fra kanten af feltet afsluttede han for svagt til det gav Runar Runarsson problemer.

FC Nordsjælland måtte ud over Mads Pedersen undvære Godsway Donyoh, der er ude med en knæskade i fem måneder. Det svækkede hjemmeholdets offensiv før pausen, hvor afløseren Tobias Mikkelsen slet ikke fik sat sit aftryk på opgøret.                                                                                                                                                                                 

FC Nordsjælland Slem skade holder FCN-angriber ude resten af året

AGF AGF-direktør efter afklapsning: 'Det er pinligt'