Sådan vil Riddersholm genrejse AGF

Mestertræneren tiltræder i AGF med markant fokus på ydmyghed - og spejderhytter

Glen Riddersholms startede sit virke i AGF med sit velkendte høje humør (Foto: Anita Graversen)
Glen Riddersholms startede sit virke i AGF med sit velkendte høje humør (Foto: Anita Graversen)

Halvandet år efter AGF lancerede ’Det nye AGF,’ så startede klubben i går stort set på nulpunktet. Ja, den bidende vind over Lysengs kunstgræs sendte faktisk temperaturen et godt stykke under minus ti grader.

Og som øjnene fejede hen over plastikken, så dvælede de først ved nytiltrådte cheftræner Glen Riddersholm, så direktør Jacob Nielsen, sportschef Jens Andersson, før de stoppede ved chefscout Peter Christiansen – fisket fra en sportsdirektør-position i Randers FC.

Inde på banen var det mest opsigtsvækkende afskeden med model-dribleren Ahmed Yasin, den irakiske Ronaldo. Lidt groft optegnet så løb de fire største AGF-profiler på første træningsdag ikke én meter – og rørte ikke en fodbold. De havde alle leder-stillinger i klubben.

Og det er faktisk der, hvor AGF befinder sig lige nu. Det nye AGF har efter fyringen af Morten Wieghorst fået brug for en hjertestarter – og Glen Riddersholm er manden, der skal få pulsen tilbage i den rette rytme hos den slumrende gigant.

– Jeg er meget ydmyg omkring vores situation. Vi er stadig oprykkere, og målsætningen er overlevelse. Vi ligger aktuelt på en niendeplads, men jeg tillader mig også at være optimistisk, og jeg vil jo hellere kigge efter ottendepladsen og stræbe efter at blive bedre fremfor allerede nu at begynde at kigge bagud og kigge efter tiendepladsen.

– Jeg har stadig lige så meget respekt på kampdagen for Hobro som FC København. Og for mig smager tre point mod FCK ikke bedre end tre point mod Hobro. En sejr er en sejr. Det er min filosofi og min holdning. Skal en vinderkultur bygges op, så skal den forståelse gennemsyre alt, sagde Glen Riddersholm i en stille stund efter den første træning med sin nye klub.

– Vi er en klub, der lige nu ligger nummer ni. Det betyder, at vi skal være meget ydmyge. Men det betyder jo ikke, at vi ikke kan træne som mestre. At alt hvad vi foretager os i vores forberedelse ... den professionalisme, den intensitet, der skal være, for at vi løfter os og bliver bedre, skal være i top.

– Elevatoren til succes er gået i stykker, og jeg har forklaret truppen, at vi kommer til at tage trappen dertil – step by step – hvis vi skal skabe noget, der er holdbart, siger mester-træneren fra Ikast, som går forrest i det hårde arbejde.

– Trænerteamet og jeg skal på en lille hyggetur efter træningskampen 22. januar. I første omgang havde vi fundet et luksus-sommerhus, men valgte i stedet en spejderhytte, fordi det er der, vores niveau er.

– Det handler om at bygge noget op. Vi har fortjent en spejderhytte, og så skal vi ud og bygge noget op. Det handler om at forstå, hvad der skal til. Vi kan ikke tænke os til det, vi kan ikke snakke os til det ... vi skal gøre det ... Slut!

Se hvordan eksperterne ser ansættelsen af Riddersholm i AGF

Glen Riddersholm er ved sin tiltræden meget bevidst om opgaven i AGF.

– Der er en række mennesker, der vil iagttage det her og snakke om store overskrifter. Revolution ... Det nye AGF. Det handler om at lave et solidt stykke arbejde, hvor jeg med mine kompetencer skal sørge for at få klubben så højt op i tabellen som muligt.

– Det ligner noget, jeg har været vant til før. En verden med masser af uro og politiske kampe, hvor jeg alligevel har været i stand til at opbygge en vinderkultur og flytte tingene i fællesskab uden at bruge en masse undskyldninger.

– For mig handler det ikke så meget om sammenligningen til min fortid i FC Midtjylland. Jeg kan jo ikke træde ind i AGF og så bare 100 procent agere som i mit tidligere job. Jeg er nødt til at tilpasse mig den her virkelighed. Det vil være en kæmpefejl af mig at tro, at jeg bare kan ændre tingene over natten. Det her tager tid, men tiden behøver jo ikke at gøre, at vi står stille.

– Og du må gerne slå mig over nallerne, hvis jeg bruger ordet for meget ... jeg er allerede ved at være træt af det ... Potentialet omkring klubben ... Alle snakker om potentiale, men det kan også blive en sovepude, en falsk tryghed. Potentialet kan alle jo se, at den her klub og truppen indeholder.

– Men vi kommer jo ikke til at udløse noget potentiale, hvis vi bare snakker om det. Derfor glæder det mig at se den ydmyghed, der er over for at forløse det her potentiale. Folk forstår, at der ikke er noget kvik-fiks, siger Glen Riddersholm.

Der var glæde og store grin, da Glen Riddersholm overtog tropperne i AGF. Siden har hurtigtaleren haft svært ved at levere lige så effektivt på banen. (Video: Claus Bonnerup)
Se hvad der fik alle til at grine, da Riddersholm blev præsenteret som AGF-træner (Video: Claus Bonnerup)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere