Skuffede århusianere: 'Vi blev spillet ud af banen'

Både spillere og træner i AGF var langt fra tilfredse med kampen mod FC Nordsjælland, i det Jens Jønsson selv betegner som en kollektiv off-day

Wieghorst var skuffet over sine spilleres indsats i de første 25 minutter. (Foto: Lars Poulsen)
Wieghorst var skuffet over sine spilleres indsats i de første 25 minutter. (Foto: Lars Poulsen)

FARUM (Ekstra Bladet): Det blev aldrig rigtig pænt for AGF, da de søndag aften mødte FC Nordsjælland i Farum. Med to hurtige scoringer til sjællænderne i 14. og 18. minut, var det en sej kamp op af bakke.

Ingen af spillerne så dog ud til at være særlig klar på kampen, og derfor måtte de slukørede forsøge at sætte et par ord på nederlaget efter slutfløjtet.

- Det var det, man kalder en regulær off-day. Det skal ikke være nogen undskyldning, men det var det jo.  Vi bliver spillet ud af banen i dag, og det er helt klart noget, vi må arbejde på, sagde Jens Jønsson efter kampen.

Skuffet træner
Også klubbens træner, Morten Wieghorst, havde svært ved at finde noget godt at sige om AGF’s præstation i dag.

- Vi spiller dårligt jo. De første 20-25 minutter er vi klart det næstbedste hold på banen, og så bliver det svært jo. Generelt i spillet var de en klasse over os i starten, og det er jo ærgerligt, fordi så giver man sig selv en kæmpe opgave. Og set over de 90 minutter er det jo helt fair, at Nordsjælland vinder - de var jo det bedste hold, sagde han efter kampen.

Med flere store boldtab og dårlige afleveringer, gjorde jyderne det også utroligt svært for sig selv. Og lige netop de store fejl i starten, var også Morten Wieghorsts forklaring på holdets dårlige præstation i dag, som træneren bestemt ikke var tilfreds med.

AGFs møgstime fortsætter

- Hvis modstanderens pres er højt, så må du jo spille uden om den jo. Men generelt laver vi for mange fejl. Kvaliteten var ikke god, men vi giver også modstanderne lov til at spille rundt om os, slevom vi havde talt om det inden kampen. Det var ikke godt set med vores briller, lød det fra træneren.

Banen var svær
Selvom Wieghorst altså erkender, at skylden for nederlaget ligger hos holdet selv, så ser han dog stadig FC Nordsjællands bane som en faktor til, hvorfor det bliver så svært for spillerne.

Overskriften skal ikke hedde, at det er banens skyld, men det er klart, spillerne skal lige vende sig til, at det går meget hurtigt derude, og det var også derfor, vi forsøgte at træne på den i går, sagde han.

AGF ligger nu på en 8. plads 13 point efter søndagens nederlag - de har 9 point ned til sidstepladsen, som lige nu indtages af Hobro, der har 4 point.