Stor dag for AGF'er - men om lidt bliver han vraget

Steffen Rasmussen må imødese markant skærpet konkurrence om målmandsposten i AGF efter sommerpausen

Her kan du høre mere om flere af de spillere, der skal sige farvel til klubben

I aften runder han 400 kampe for AGF, når Esbjerg kommer på besøg. Men mange flere kampe bliver det ikke til.

Steffen Rasmussens dage som første-keeper er ovre i AGF.

Det er en af de konklusioner, som den sportslige stab i AGF er kommet frem til oven på den omtumlede første sæson efter oprykningen.

Ekstra Bladet forstår, at en aftale med en klasse-målmand står absolut øverst på ønskesedlen forud for sommerens transfervindue.

Allerede i vinter var der tunge overvejelser omkring målmandsposten i AGF, men dengang blev det vurderet, at det havde større hast med at hente en forsvarsgeneral og en boks-angriber.

Det lykkedes i form af Niklas Backman og Morten ’Duncan’ Rasmussen, men var en af de to handler gået i vasken, så havde AGF allerede i vinter hentet en ny målmand.

Kim Aabech får - ligesom flere andre profiler på holdet - ikke forlænget sin kontrakt. (Foto: Anita Graversen) AGF AGF-udrensning: Fem spillere får saksen
Kim Aabech var stamspiller i efteråret, men har mistet betydning siden fyringen af Morten Wieghorst (Foto: Jens Henrik Daugaard) AGF Vraget AGF-stjerne: Chok...? Nej da

AGF’s chef-scout Peter Christiansen har i sin tid i Randers FC været mand for at hente stærke keepere som Kalle Johnsson, David Ousted og Kevin Stuhr-Ellegaard.

Jagten på en ny førstekeeper betyder, at Steffen Rasmussen skal indstille sig på, at han næste sæson formentlig bliver førstereserve, medmindre han tager konsekvensen og søger et eventyr i udlandet til at slutte karrieren af.

- Min ambition er at gøre det så vanskeligt som muligt for Glen Riddersholm og Lars Friis at sætte holdet.

- Og kan vi hente spillere ind til startopstillingen, så er der jo spillere, der har haft faste pladser denne sæson, som ender på sidelinjen. Og den konkurrence skal vi skabe, hvis vi vil have et top seks-hold.

- I den bedste verden har vi et hold, hvor der er stor konkurrence på alle positioner, men der har vi et stykke vej, og det kommer vi nok heller ikke til at have fuldt ud efter dette vindue, siger sportsdirektør Jens T. Andersson til Ekstra Bladet om sine overvejelser.

William Kvist blev matchvinder (Foto: LArs Poulsen) Superligaen AGF-keeper: Lortemål! Jeg havde reddet FCK-målet

Steffen Rasmussen har nærmest været uantastet som førstemålmand i AGF de seneste 13 år, og han er lige nu stort set uden konkurrence i AGF, hvor hverken Thomas Hagelskjær eller Lukas Fernandes udgør et reelt alternativ.

Derfor ønsker AGF at hente en målmand, der kan lukke leddet. For AGF’s ustabile resultater skyldes i høj grad, at de er det hold i Superligaen, som modstanderne skal bruge færrest afslutninger til at score på.

Steffen Rasmussen ser ud til at blive det mest prominente offer i det, der forventes at blive en yderst hektisk transfersommer i AGF.

- Vi har ni spillere med kontraktudløb, hvor vi har valgt at sige farvel til fem nu, og så snakker vi videre med de fire øvrige. Dertil kommer, at der kan ske noget med spillere, som vi har aftaler med, siger Jens T. Andersson til Ekstra Bladet.

Steffen Rasmussen har dog haft mange vigtige aktioner for AGF. Ikke mindst hans vanvittige OVERTIDSscoring, som du kan se her:

Han ønsker ikke at snakke konkrete navne blandt de spillere, der stadig er på kontrakt i AGF, men han lægger ikke skjul på, at der venter en vild transfersommer.

- Vi havde et stort transfervindue sidste sommer, hvor der blev skiftet ti spillere, og jeg forudser, at det bliver et ganske stort transfervindue også denne sommer.

 

*****

 

De er færdige i AGF

Kim Aabech

Kim Aabech (Foto: Lars Poulsen)
Kim Aabech (Foto: Lars Poulsen)

Talismanen, der med sine mål sikrede klubben oprykning, arbejder ikke hårdt nok og passer ikke til fremtidsplanerne i klubben.

Aleksandar Cavric

Aleksandar Cavric i knæ (Foto: Gregers Tycho)
Aleksandar Cavric i knæ (Foto: Gregers Tycho)

Serberen har nogle helt uomtvistelige talenter. Er mentalt skrøbelig og ustabil. Frikøbsklausulen på fem mio. kr. er alt for høj.

Adrián ’Piscu’ López

Adrian 'Piscu Lopez
Adrian 'Piscu Lopez

Spanieren var en af Mortens Wieghorsts idéer. Han har stort set ikke spillet siden Glen Riddersholm kom til.

Emil Nielsen

Emil Nielsen (Foto: Sofia Busk/Polfoto)
Emil Nielsen (Foto: Sofia Busk/Polfoto)

Der er masser af potentiale i den tidligere Roskilde-bomber. Men lejeperioden i AGF har været en lang kamp mod skader.

Malthe Overgaard

Ung-talentet er kommet i klemme i den hårde konkurrence på midtbanen. Skadesproblemer har også gjort det svært.

 

*****

 

De er på vippen

Steffen Rasmussen

Steffen Rasmussen i grønt (Foto: Claus Bonnerup)
Steffen Rasmussen i grønt (Foto: Claus Bonnerup)

Der bliver hentet en keeper-profil ind til AGF denne sommer. Spørgsmålet er, om AGF-veteranen tager kampen op eller søger et eventyr.

Mate Vatsadze

Mate Vatsadze (Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto)
Mate Vatsadze (Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto)

Georgieren havde det ikke let under Morten Wieghorst, men scorede. Er røget helt ud i kulden siden ankomsten af Morten ’Duncan’ Rasmussen.

 

Jens Jønsson

Jens Jønsson th (Foto: Lars Poulsen)
Jens Jønsson th (Foto: Lars Poulsen)

Har langt om længe fået opfyldt drømmen om at spille midtbane. Har været stærk den seneste måned, og planen er, at han skal sælges nu.

 

*****

 

Dem vil AGF forlænge med

Josip Elez

Josip Elez (Foto: Gregers Tycho)
Josip Elez (Foto: Gregers Tycho)

Den unge Lazio-spiller kan købes fri for cirka to mio. kr., og hans udvikling har begejstret i AGF.

 

Stephan Petersen

Kantspilleren har haft karrierens bedste tid det seneste år. Ønsker en toårig aftale. AGF vil kun give ham et år.

 

Michael Zacho

I modsætning til sin unge kollega Malthe Overgaard bevæger Michael Zacho sig støt fremad.

 

Jesper Lange

Jesper Lange (Foto: Claus Bonnerup)
Jesper Lange (Foto: Claus Bonnerup)

Duracell-kaninen leverer altid maksimalt. Er utrolig vellidt i omklædningsrummet. Ham vil AGF gerne beholde.

26 kommentarer
Vis kommentarer