Superligaprofil bekræfter: Kæreste med EM-helts datter

Mustapha Bundu er blevet en nøglefigur på AGF's mandskab

Mustapha Bundu nyder stor succes i Aarhus - også privat, hvor han danner par med Flemming Povlsens datter. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Mustapha Bundu nyder stor succes i Aarhus - også privat, hvor han danner par med Flemming Povlsens datter. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mustapha Bundus betydning i AGF er vokset støt, siden David Nielsen satte sig i trænersædet for 20 måneder siden.

Men AGF-træneren kan ikke tage æren alene.

Uden for banen har en blond 21-årig kvinde med blåt, dansk fodboldblod i årerne taget AGF'eren med storm.

Mustapha Bundu bekræfter over for Ekstra Bladet, at han privat danner par med Anne Søgaard Povlsen.

- Vi har dannet par gennem halvandet år, smiler Mustapha Bundu, der tidligere havde flere fotos liggende på sin Instagram-profil, hvor han står sammen med kæresten. De er efterfølgende blevet fjernet.

Da Ekstra Bladet spørger, om han vil lade sig fotografere med sin kæreste, afviser han venligt, men bestemt efter at have spurgt sin partner.

Anne Povlsen er datter af hele Danmarks fodboldkrøltop, Flemming Povlsen, der var med til at vinde EM i 1992.

Flemming Povlsen slog igennem i AGF midt i 1980'erne, inden han tog hul på en stor udlandskarriere, der kulminerede i Borussia Dortmund.

- Anne er en utrolig pige, som jeg er så glad for. Hun er en stor støtte i dagligdagen, siger Mustapha Bundu.

- Det er den drøm, vi spiller for, og vi kommer til at jagte det hele vejen. Vi er ikke klar til ferie, siger Mustapha Bundu om Europa League-kvalifikationen. Foto: Ernst van Norde
- Det er den drøm, vi spiller for, og vi kommer til at jagte det hele vejen. Vi er ikke klar til ferie, siger Mustapha Bundu om Europa League-kvalifikationen. Foto: Ernst van Norde
 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Store forventninger i Aarhus

Han har diamanter i benene.

Det var AGF's sportschef Peter Christiansen, der første gang slyngede udtrykket ud, da han for et par år siden skulle forsøge at sætte ord på kantspilleren Mustapha Bundu.

Diamanterne er efter to år omsider ved at være slebet til.

Når AGF søndag eftermiddag skal forsøge at nedkæmpe Randers FC og bane sig vej til Europa League-playoff for anden sæson i træk, så vil Mustapha Bundu være en nøglefigur for De Hvide.

Hurtigløberen fra Sierra Leone har lagt ungdommens udsving bag sig, og da AGF i starten af april begav sig ud på rekordrejsen på syv sejre, så var det med Mustapha Bundu i en nøglerolle.

Artiklen fortsætter under billedet..

Mustapha Bundu i aktion for AGF i første møde med Randers i playoff-duellen. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Mustapha Bundu i aktion for AGF i første møde med Randers i playoff-duellen. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
 

Masser af momentum
I første omgang var det ikke for det gode. Bundu fik sin første start i foråret efter en skade og søgte i slutfasen sin egen chance - og brændte - i udekampen mod AC Horsens, da han kunne have spillet Patrick Mortensen helt fri til 3-0 scoring.

Siden har der ikke været mange torne at stikke sig på. To mål og tre oplæg er det blevet til i de seneste fem kampe.

Mustapha Bundu lukker sæsonen som et solidt bud på en af Superligaens helt store stjerner, når næste sæson indledes.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har det godt, lige som resten af holdet. Vi vinder kampene. Det hele føles meget tilfredsstillende lige nu, smiler Mustapha Bundu i en stille stund efter træning på Fredensvang.

- Vi ser godt ud som et hold. Vi har masser af momentum, så jeg føler vi har en god mulighed for at gøre det her, siger han med henvisning til det afgørende opgør mod Randers FC.

De Hvide jagter for anden sæson i træk muligheden for at tage bagdøren til Europa. En drøm som klubben og tilhængerne har omfavnet til fulde.

- AGF er en stor klub i Danmark. Vi spiller for at komme i Europa, og det vil være helt utroligt for os, at give folket her i byen muligheden for at opleve det. Det er den drøm, vi spiller for, og vi kommer til at jagte det hele vejen. Vi er ikke klar til ferie. Europa vil være godt for byen og klubben, mener Bundu.

- Vi har set i løbet af foråret, at vi kan ramme den her sejrsstime, når tingene fungerer for os. Det giver stor tro på, at vi kan lykkes i hver kamp. Det er min drøm, at vi kan ride videre på bølgen og vi tager det med ind i næste sæson, siger Mustapha Bundu som peger på, at succesen sidste forår faktisk smittede af på denne sæson, hvor AGF kun tabte én af sæsonens første 13 kampe.

Vrimler med unge
Sæsonen har været skelsættende for AGF, der har rejst sig samtidig med, at en del unge spillere har tilkæmpet sig plads. En forandring for Mustapha Bundu.

- Der er rigtig mange unge spillere, der presser sig på. Da jeg kom her som 19-årig, var jeg den eneste helt unge spiller sammen med Jens Stage sammen med Nimo Gribenco og Oskar Buur.

- Der var nogle unge spillere, men slet ikke så mange som nu. Nu er der seks-syv helt unge spillere, der træner med, og de bliver virkelig presset i træningen, hvilket udvikler dem.

- Det kan blive virkelig godt for klubben, siger han og kommer med et løfte før braget mod Randers FC.

- Det er en chance for at nå Europa, og det vil vi jagte hele vejen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Forlod familien som 12-årig

Mustapha Bundus succes i AGF er kulminationen på en rejse, der har varet ti år.

Ja, du læste rigtigt.

Bundu har jagtet drømmen om at slå igennem som fodboldspiller, siden han forlod sine forældre, da han var 12 år, og flyttede på et fodboldakademi drevet af den walisiske fodboldspiller Craig Bellamy, der havde sin storhedstid i Newcastle, men også nåede at spille for både Liverpool og Manchester City.

- 15.000-16.000 unge blev scoutet, og 16 spillere blev udvalgt til at tage til Ghana, for at se hvordan vi ville fungere i det miljø, fortæller Mustapha Bundu, der i første omgang blev en del af FC Nordsjællands Right to Dream-akademi.

Ebbe Sand (t.h) er strategen bag Brøndbys markante kursskifte. Det betyder et større underskud, men er også et udtryk for, at klubben forsøger at beholde stamspillerne. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Sands store opgør: Sandheden bag Brøndbys kursskifte

Håbefulde Bundu løb i Ghana på Godsway Donyoh og andre af de afrikanske spillere, der har været forbi FC Nordsjælland.

- Det er lidt pudsigt, at vi mødtes første gang i Ghana, og nu spiller vi i to forskellige klubber i Danmark, smiler han.

- Det var hårdt for min mor, da jeg rejste, men min far forstod, at det for mig handlede om at jagte drømmen, og fodbold har altid fyldt meget i vores familie.

Det er jeg så taknemmelig for, siger han og tager det med et skuldertræk, når han skal forholde sig til at jagte drømmen så langt væk hjemmefra.

- Jeg er vant til at være væk. Det er hverdag for mig. Jeg sørger for at snakke med min familie hver dag, men jeg har jo været væk hjemmefra, siden jeg var meget ung, siger Mustapha Bundu, der efter fire år på akademi fik et stipendium til en skole i Gloucester, England inden AGF lokkede den 19-årige for tre år siden.

Se også: 1. division afgøres med gyser: Det er forbudt for børn

Se også: Tøfting skærer igennem: - Det er jo rablende vanvid

Ebbe Sand og Jan Bech Andersen jagter Brøndbys nye træner. En af kandidaterne, der er i spil, er U21-landstræner Niels Frederiksen. Foto: Jens Dresling. Brøndby - 23. maj. 2019 - kl. 19:10 Tre mand er ude: Dansker i spil til Brøndby-job

Se også: Han er Forårets Profil - slår holdkammerat

Se også: Dansk kaos-klub på røven igen: Gå ned i løn ellers…

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere