To måneder uden sejr: Her er Wieghorsts forsvarstale

Mange nye spillere gør tingene svære for AGF i disse uger

Morten Wieghorst har fået sit at spekulere på efter ringe resultater de seneste måneder (Foto: Lars Poulsen)
Morten Wieghorst har fået sit at spekulere på efter ringe resultater de seneste måneder (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Der findes tidspunkter, hvor en træner skal vise, hvad han er lavet af.

Morten Wieghorst nåede det punkt i aftes, da hans AGF-mandskab under opsyn fra mester-træner Glen Riddersholm, der var tilskuer på tribunen, rundede to måneder uden Superliga-sejr - på banen.

2-0 nederlaget blev en realitet, uden De Hvide for alvor gjorde noget for at undgå det. Men i stedet for at klynke og hive floskler op fra posen med præ-fabrikerede og forudsigelige undskyldninger, så rankede Morten Wieghorst ryggen og lignede en træner med overbevisning, der var parat til at tilbage turen til helvede og tilbage igen for at genrejse sit hold.

- Jeg har sagt til spillerne i omklædningsrummet, at de skal lade sig inspirere af det her. Den her klub har lang vej endnu, før vi er der, hvor vi gerne vil hen.

- Efter kampen mod OB hørte jeg på spørgsmål om AGF skulle have medaljer. Det er jo ikke seriøst! Vi er altså oprykkere, og man går altså ikke fra at være oprykker til at spille med om medaljer, fastslog Morten Wieghorst efter slutfløjtet.

AGF-truppen har hen over sommeren undergået en voldsom forvandling. 11 spillere er væk - ni er kommet ind. Og langt størsteparten af de nye er først dukket op kort før transfervinduet lukkede.

Glen Riddersholm var på plads, da FC Midtjylland søndag aften slog AGF (Foto: Anita Graversen)
Glen Riddersholm var på plads, da FC Midtjylland søndag aften slog AGF (Foto: Anita Graversen)
 

Det betyder, at AGF skal forsøge at spille et helt nyt hold sammen mens Superligaen er i gang. Er eksperiment der kommer til at løbe ind i forudsigelige problemer.

- Vi vidste godt på forhånd, at truppen ikke var stærk nok til Superligaen. Vi rykkede op sent, og vi kunne ikke komme i gang med at skifte ud før. Så det var vigtigt, at vi var godt forberedt til transfervinduet. Lige nu er der en af de nye, Emil Nielsen, der ikke er klar til at træne. Og en anden, Aleksandar Cavric, er ikke i form til 90 minutter. Det er ikke ideelt.

- Og med så mange nye så vil der komme udfald. Så det er da dejligt, at vi fik så mange point i starten af sæsonen, smiler Morten Wieghorst, der ikke vil kritisere, at sportsdirektør Jens Andersson først meget sent fandt de sidste tre spillere af de ni.

- Det vigtigste er, at vi får spillere ind, der passer til den måde, som vi gerne vil spille. Så betyder tidspunktet ikke så meget, fastslår Morten Wieghorst, som dog erkender, at det formentlig først bliver efter nytår, at tingene begynder at hænge sammen.

- Vi har rigtig mange nye spillere i truppen. Vinduet lukkede først for en måned siden. Og jeg ved godt at med så mange nye, så kommer vi ikke til at spille polere, siger Danny Olsen til Ekstra Bladet.

- Lige nu er målet at få skrabet så mange point til os som muligt. Men det bliver nok først når vi får mulighed for at arbejde samlet i januar og februar, at vi virkelig kan rykke nogle ting, vurderer Danny Olsen.

Se målene fra kampen i toppen af artiklen eller i klippet herunder

19 kommentarer
Vis kommentarer