Tøffe frygter for AGF: Der er ingen undskyldninger!

Nedrykningsspøgelset viser sig igen i AGF, og Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, er nervøs på sin tidligere klubs vegne

Nedrykningsspøgelset puster Glen Riddersholm og AGF i nakken. Foto: Ernst van Norde
Nedrykningsspøgelset puster Glen Riddersholm og AGF i nakken. Foto: Ernst van Norde

I AGF må de forholde sig til det igen. Risikoen for et potentielt farvel til Superligaen. Faren for en ny tur ned i 1. division. Som det var tilfældet i 2006, 2010 og 2014.

Det er situationen, efter at foråret hidtil har resulteret i én lang deroute for Aarhus-mandskabet, som hurtigt spillede sig ud af kampen om at deltage i mestersskabsslutspillet. I stedet befæstede man sig i den nedre halvdel af ligaen. 

Se også: Trænerfyringer efter katastrofal afslutning? Her er chefernes forklaring

Søndag satte AGF så punktum for grundspillet med det femte hjemmebanenederlag på stribe. To point er totalen for de seneste fem Superliga-opgør. Og resten af sæsonen byder nu på overlevelseskamp. 

- Alarmklokkerne har ringet lige siden, at forårssæsonen begyndte. Materialet er ikke til mere. Det er som ringe, der breder sig i vandet. I AGF er der et ydre pres, som ikke findes magen mange andre steder, siger Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting.

- I mange andre klubber er der et indre pres. Og det er også fint. Men i AGF er der et andet ydre pres, fordi der er så mange mennesker, som har et forhold til klubben. Enten elsker de AGF, eller også elsker de at hade AGF, siger han.

Den tidligere landsholdsspiller kender om nogen til mekanismerne i den aarhusianske klub, hvor han i en årrække var en af de bærende profiler. Både på og uden for banen. Først som spiller over flere omgange - og siden også som assisterende træner. 

Tøfting mener stadig, at Glen Riddersholm er den rigtige mand til at stå i spidsen for AGF, men eksperten påpeger, at klubbens nuværende træner befinder sig i et faretruende terræn.

- Som AGF-tilhænger og gammel spiller, har jeg bange anelser, fordi vi husker selvfølgelig de her tidligere nedrykninger. Det får man bange anelser af, siger Tøfting.

- Det er også det, Riddersholm henviser til, når han taler om spøgelser. Og på trods af, at mange af de nuværende spillere og trænerstaben ikke har været en del af den historie, så bliver de det alligevel, siger han.

Set i det lys kan kursen mod overlevelse vise sig vanskelig. Men Tøfting slår fast, at det hårdtprøvede mandskab har alle muligheder for at bevæge sig i den rigtige retning. Også selv om det historiske spor kan gøre processen ujævn denne gang. AGF har førhen drejet af vejen for tidligt. 

- AGF har haft et bedre hold, end de har i dag, for så alligevel at rykke ud. Der vil ikke være så meget fokus på kampen om guld og sølv i Superligaen. De øverste pladser er jo givet på forhånd. Det er i bundstriden, at det reelle fokus vil være. Men AGF har alle muligheder endnu. Det ligger i holdets egne hænder. Så der er slet ingen undskyldninger. Og nu har de lige 14 dage, hvor der er helt ro på grundet landsholdspausen, lyder det fra Tøfting.

Se også: AGF skrider til handling: 'Vi er nødt til at være på forkant'

Se også: Glen efter femte hjemmenederlag i træk: Der er spøgelser i AGF

Martin Spelmann og AGF løb ind i femte nederlag på stribe, da OB slog dem 2-1 i egen hule. Foto: Mikkel Berg Pedersen Superligaen - 19. mar. 2017 - kl. 19:13 OB tildeler AGF femte hjemmenederlag i træk

Her er byen, hvor AGF sagtens kan score:

23 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere