Tøfting: Wieghorst kan ikke tåle mange flere AGF-nederlag

Stig Tøfting vurderer, at Wieghorst fortsat sidder trygt i trænersædet, men det kan flere dårlige resultater ændre på

Morten Wieghorst er under pres i AGF, hvor man ikke har vundet i de seneste syv kampe i Superligaen (Foto: Anders Brohus)
Morten Wieghorst er under pres i AGF, hvor man ikke har vundet i de seneste syv kampe i Superligaen (Foto: Anders Brohus)

Ekstra Bladet’s og TV3’s Sports faste fodboldekspert Stig Tøfting har med interesse fulgt med i mandagens afsløringer af dialog mellem AGF-direktør Jacob Nielsen og Glen Riddersholm.

Tøfting er AGF-dreng helt ind til benet og følger stadig klubben meget tæt i sit daglige virke. Efter at have læst Ekstra Bladets artikler mandag om samtalerne mellem Jacob Nielsen og Riddersholm vurderer Tøfting, at AGF-direktøren blot har handlet på forkant med tingene, fordi Wieghorst i sommer var en brandvarm kandidat til landstrænerjobbet.

Afsløring: Guld-Glen førte hemmelige samtaler med AGF

Med DBU’s udmeldinger om den kandidat de søger med stor international erfaring virker det i dag mindre sandsynligt, at de henter Wieghorst, selv om det ikke kan udelukkes.

- På det tidspunkt Jacob Nielsen og Glen Riddersholm snakkede sammen, så kan jeg kun se, at det var, fordi Wieghorst måske kunne finde på at takke ja til et job i DBU. Så på den måde var Jacob Nielsen bare fremsynet. Det kan ikke være på grund af dårlige resultater, han talte med Riddersholm, for AGF var lige rykket op, lyder det fra Tøfting.

Morten Wieghorst ses her i sin første AGF-træning. (Foto: Ernst van Norde)

Som Ekstra Bladet også beskrev i mandagens avis har der i en længere periode været et anspændt forhold mellem AGF-ledelsen, direktør og sportschef, og Wieghorst på den anden side. 

Koldfront i AGF: Derfor er Riddersholm i søgelyset

Stig Tøfting tror dog ikke, at den grund alene er nok til, at man vælger at fyre Wieghorst, der har kontrakt til sommeren 2017.

Men fortsætter den dårlige stime af resultater, hvor AGF nu er uden sejr i de seneste syv kampe, så kan det i sidste ende få konsekvenser.

I de næste to kampe har AGF de danske mestre FCM på udebane og FCN på hjemmebane.

- Når man nu spiller offensivt, som man gør i AGF og ikke præsterer og får resultater, så koster det træneren jobbet på et tidspunkt. Hvis AGF bliver slagtet at Midtjylland i næste runde og ugen efter ikke kan vinde over Nordsjælland hjemme, så er Wieghorst da bestemt i risikozonen for at blive fyret, forklarer Tøfting.

AGF-ekspert: Guld-Glen ville passe bedre ind i AGF end Wieghorst

Han synes dog ikke, at det ville være et dumt match på længere sigt med Glen Riddersholm og AGF.

- Jeg kan godt lide Glen som træner og person. Han har skabt resultater og været med til at bygge en klub op både på ungdomssiden og senere som senior-træner. Han er samtidig ærlig at høre på, så du ved, hvad du får. Så jeg kunne sagtens se Glen som træner i AGF.

Direktør i stormvejr

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.