TV: 'Overtidshammer' sender AGF mod Superligaen

Takket være en sen scoring fra Danny Olsen har AGF i løbet af forårets første runder indhentet Lyngbys seks points forspring

Det holdt hårdt, men Stephan Petersen fik tre point ud af torsdagens opgør mod Roskilde. (Foto: Anders Brohus)
Det holdt hårdt, men Stephan Petersen fik tre point ud af torsdagens opgør mod Roskilde. (Foto: Anders Brohus)

AARHUS (Ekstra Bladet): AGF har slået krog i Lyngby og ligner til forveksling det varmeste bud på det hold, der skal følge Viborg med op i Superligaen.

Men det holdt hårdt i aftenens sene kamp i 1. division, hvor De Hvide skulle helt ind i dommerens tillægstid før Danny Olsen kunne halvflugte den fortjente 1-0 sejr hjem.

Men sejren var lige nøjagtig så hård for AGF, som den sene afgørelse antyder og aarhusianerne lignede i lange perioder til forveksling et hold, der ikke vil i Superligaen om de så blev inviteret til at deltage.

Se også: AGF-boss: Skal i top seks i Superligaen

FC Roskilde kom frem til de bedste chancer i kampens første time, hvor især Christian Jakobsen måtte ærgre sig over, at hans projektil midt i første halvleg blev reddet af Steffen Rasmussen.

De Hvide spillede inden pause uden omtanke om tempo, og FC Roskilde lignede bestemt et hold, der kunne skabe overraskelsen – lige som i sæsonpremieren, hvor oprykkerne formøblede en 2-0 føring.

Denne gang udeblev målet for gæsterne, og det betød at de orangeklædte gæster efterhånden blev trængt længere og længere tilbage.

Se også: Viborg fortsætter stormløb mod Superligaen

Men prestige-transferen Morten Nordstrand virker fortsat totalt blottet for selvtillid, og det svækker De Hvides offensiv, at den tidligere Superliga-topscorer i så markant grad savner skarpheden.

De gange han fik chancen for at komme til afslutning, så søgte han oftest afleveringen. Og spørgsmålet rejste sig, om AGF troede, at de kunne aflevere sig i Superligaen.

Der manglede i den grad afslutninger fra distancen, som kunne lokke FC Roskilde-defensiven frem. Det kom så i markant grad, da Kolde Nord blev pillet af banen. Indskiftede Davit Skihirtladze fyrede desperat af inden udløbet af den ordinære. Og så leverede Danny Olsen så kulminationen og afværgede en ny frustrerende hjemmekamp for AGF. 

Tilskuerne i Aarhus måtte vente længe på mål torsdag aften, men da det endelig kom, var det ventetiden værd. Se Danny Olsens brag her:

Torsdagens resultater i 1. division

Brønshøj-AB 1-1 (0-1).
0-1 Nichlas Rohde (3. minut). 1-1 Oke Akpoveta (84. minut).
Udvisning: Mads Gabel-Jørgensen, Brønshøj.
Tilskuere: 808.

Viborg-HB Køge 2-0 (1-0).
1-0 Serge Deble (16. minut). 2-0 Marcel Rømer (84. minut).
Tilskuere: 3.090.

Vejle-Skive 2-1 (1-1).
1-0 Andreas Albers (7. minut). 1-1 Jesper Henriksen (39. minut). 2-1 Hakan Redzep (79. minut).
Tilskuere: 1.603.

Vendsyssel FF-Fredericia 0-0.
Tilskuere: 603.

AC Horsens-Lyngby 1-0 (0-0).
1-0 Kjartan Finnbogason (73. minut/str.).
Udvisning: Lasse Fosgaard, Lyngby (73.).
Tilskuere: 1.023.

AGF-FC Roskilde 1-0 (0-0).
1-0 Danny Olsen (90. minut).
Tilskuere: 3.517.

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere