TV: Sent straffespark redder AGF

På forhånd var mødet mellem AB og AGF i Gladsaxe søndag eftermiddag et opgør, hvor AB havde alt at vinde og AGF alt at tabe - og aarhusianerne blev i sidste ende reddet af et straffespark

Århusianerne hører, i de flestes øjne, til i Superligaen, og klubben har da også storsatset på at komme tilbage til landets bedste række hurtigst muligt.

Og med et ambitiøst hold der inkluderer Morten Nordstrand, Kim Aabech, Danny Olsen og Stefan Rasmussen, samt en Andreas Laudrup på bænken og et medrejsende publikum af en størrelse, som selv kassereren i AB må værdsætte, kunne AGF ikke bruge andet end en sejr i Gladsaxe.

Se også: Op ad bakke: Viborg stærkere end AGF

Men det var tydeligt, at der var premiere-nerver hos begge mandskaber, og der skulle dog gå godt 32 minutter, før århusianerne kom til kampens første reelle chance. Indtil da havde en ujævn og vintertræt bane formet spillet til en omgang energisk men upoleret spil, som ingen af holdene for alvor dominerede. Efter et gennembrud på venstrekanten blev bolden serveret for en helt fri Kim Aabech midt for målet, men han misbrugte på det skammeligste og afsluttede lige på keeper Jannich Storch i AB-målet.

Kort inden havde manglende kommunikation mellem AGFs Alexander Juel Andersen og målmand Steffen Rasmussen været ved at koste en gratis chance til AB, men ellers var det småt med chancerne til akademikerne.

Efter 36 minutter slap Morten Nordstrand igennem ABs forsvar, og fra tribunerne så det i den grad ud, som om Nordstrand blev fældet i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Fire minutter efter var Steffen Rasmussen i AGF målet så i gavehumør. Efter en optrevlet AB-chance til Nichlas Rohde fik keeperen sparket direkte ud til ABs Emil Farver, der dog ikke fik forvaltet muligheden fornuftigt.

AB stod også for halvlegens sidste mulighed, da ABs Linus Olsson misbrugte et hæl-assist fra Kasper Kristensen og skød langt over mål. 0-0 ved pausen.

Efter halvlegen var der noget mere tænding på begge hold. Både nærkampe, chancer og frispark var større.

Otte minutter inde i halvlegen nedlagde AGFs Kasper Povlsen ABs Jonas Henriksen med en heftig tackling af en sådan kaliber, at Henriksen kort efter måtte lade sig udskifte for Patrick Lerager.

Se også: AGF-keeper: Forstår ikke Wieghorsts valg

Efter 57 minutter misbrugte ABs Nichlas Rohde endnu en chance, men blot to minutter efter stod den på skydetelt i hjemmeholdets målfelt.

Fire minutter efter var det så Danny Olsens tur til at misbruge endnu en kæmpechance for AGF, da han, efter et fint Kim Aabech-oplæg, hamredebolden over mål. To minutter efter var det en AB-forsvarers ben, der kom i vejen for Olsens aflsutning.

Herefter begyndte der i højere og højere grad at stå AGF på kampen. Både Danny Olsen, Kim Aabech og Morten Nordstrand skabte problemer for værterne.

AB forsøgte sig efter 71 minutter med en indskiftning af brasilianske Thiago, lejet i FC Vestsjælland, men baneforholdene, et fysisk stort og stærkt AGF-forsvar, samt en begyndende AB-træthed besværliggjorde angriberens muligheder for succes.

Efter først 78 minutter kom forløsningen for AGF-mandskabet. Et straffe, der var noget tyndt, begået på Daniel Christensen af ABs indskiftede Patrick Lerager, blev køligt omsat til en århusiansk 1-0-føring af Kim Aabech. Dermed var den århusianske mission fuldført, men også kun lige.

Sidenhen havde både AB og AGF enkelte chancer, men ved 1-0 blev det.

En idiot af en baneløber havde i slutminutterne også held med at gøre sig selv og det voldsomt sløve sikkerhedskorps på Gladsaxe Stadion til grin.

Dermed kom AGF fra Sjælland med tre point og fortsatte opryknings-ambitioner i levende behold.

Lerager, der begik straffesparket, var alt andet end tilfreds med AGF'erens opførsel ved tacklingen i AB's felt.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere