TV-tjans koster Flemming Povlsen trænerjobbet

EM-helt og tidligere Dortmund-bomber Flemming Povlsen må stoppe som træner i AGF, da jobbet ikke er foreneligt med at være ekspertkommentator

Både Brian Laudrup og Flemming Povlsen er beskæftiget i TV-branchen. Kun Povlsen havde dog et job ved siden af, som han nu har måtte opgive (Foto: Ole Steen)
Både Brian Laudrup og Flemming Povlsen er beskæftiget i TV-branchen. Kun Povlsen havde dog et job ved siden af, som han nu har måtte opgive (Foto: Ole Steen)

I sin aktive karriere var Flemming Povlsen sjældent i tvivl, når bolden dumpede ned foran ham. På et splitsekund blev beslutningen truffet - ofte med succes.

Nu har Flemming Povlsen måttet træffe en beslutning, der ikke har været helt lige så nem. Han har skullet vælge mellem to interessante karriereveje. Baggrunden er AGFs succes og oprykning til Superligaen.

For hidtil har eks-angriberen med de 62 A-landskampe og 21 mål fungeret som angrebstræner for Århus' stolthed. Det må han opgive for at fortsætte jobbet som ekspertkommentator på SBS Discovery, der har rettigheder til flere Superliga-kampe i den kommende sæson.

- Det har været udslagsgivende, at tv-delen allerede var en stor del af mig, da jeg startede i AGF. Det år, jeg har haft i AGF, har givet mig en masse energi og været mental fitness for mig. Derfor har jeg også nøje overvejet min beslutning, men udfaldet er blevet, at jeg bliver i fodboldverdenen - men på tv. I den ideelle verden havde jeg både et job på tv og i fodbold, men nu er problemstillingen lykkeligvis, at vi er rykket op, og det gør så desværre, at jeg ikke kan tage det næste skridt med, siger EM-vinderen fra 1992 til AGFs hjemmeside.

Stig Tøfting har ingen fremtid, når SBS overtager to kampe fra Canal 8 og Canal 9. Han fortsætter dog som kommentator i Ekstra Bladet. (Foto: David Beiring) Superligaen TV-kanal dropper dem: Tøfting og Tryllerik får sparket

John Sivebæk, Lars Olsen og Flemming Poulsen går æresrunde med EM-pokalen efter sejren på 2-0 over Tyskland i 1992.(Foto: Lars Poulsen) Filmnyheder Sommeren 92: Holdet over dem alle

Et noget nyere billede af Flemming Povlsen, der næste sæson udelukkende skal fungere som ekspertkommentator (Foto: Kim Haugaard Aarhus Stiftstidende)
Et noget nyere billede af Flemming Povlsen, der næste sæson udelukkende skal fungere som ekspertkommentator (Foto: Kim Haugaard Aarhus Stiftstidende)
 

Povlsen håber, at han kan fortsætte i AGF i en anden rolle, der ikke kolliderer med tv-rollen. Og hos AGF-cheftræner Morten Wieghorst er der også ærgrelse at spore:

- Det har været en stor fornøjelse at have Flemming i trænerstaben. Men han har været tvunget til at træffe en beslutning, for det er ikke muligt at gøre begge dele, og desværre for os har han valgt tv. Det må vi naturligvis respektere, og jeg ønsker ham al mulig held og lykke, siger Morten Wieghorst.

Sportschef I AGF, Jens Andersson, siger, at man allerede er gået på jagt efter en ny angrebstræner.

Den er hjemme. 2-0 over Tyskland. (Foto: Lars Poulsen) Film De skal spille heltene fra EM i '92

Michael Gravgaard har været populær som Superliga-vært hos Canal 8 & 9 (Foto: Thomas Sjørup) Superligaen Tv-vært med uvis fremtid: Gravgaard arbejdsløs til sommer

20 kommentarer
Vis kommentarer