Vender hjem fra udlandet: AGF opruster med kæmpe profil

Midtbanespilleren Jakob Ankersen skifter fra Zulte Waregem til den aarhusianske klub på en tre år lang aftale.

Få AGF's transferstatus her

Superligaklubben AGF har sikret sig forstærkning til midtbanen forud for den kommende sæson.

Aarhusianerne har indgået en tre år lang aftale med kantspilleren Jakob Ankersen, der dermed kommer tilbage til Danmark efter ophold i Sverige og Belgien.

- Vi får en hurtig og dynamisk spiller til klubben, som i sine tidligere klubber har vist sin klasse som en målfarlig, aggressiv og dygtig spiller, der var en profil i Superligaen såvel som i Allsvenskan.

- Så Jakob er en spiller, vi med rette kan have store forventninger til, siger AGF's sportschef, Peter Christiansen, i en pressemeddelelse.

Og det er en spiller, der glæder sig meget til at starte i sin nye klub.

- Store ambitioner, stor fanskare og en det er en klub, der hører til i toppen af ligaen, sagde Jakob Ankersen i et interview med AGF.

- Glen Riddersholm står for den slags fodbold, jeg gerne vil spille. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at det er et rigtigt godt match.

- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at komme til AGF. Det er en stor klub med en flot opbakning, og holdet spiller en god gang energisk og aggressiv form for fodbold, der tiltaler mig.

AGF- og fodboldfans generelt har ifølge dagens mand i rampelyset en masse at se frem til.

- Jeg er en spiller med fart, mål og assists. Jeg er en god holdspiller, der arbejder godt begge veje, og jeg ligger ikke på den lade side løbemæssigt. Jeg har rigtigt høje forventninger til mig selv, siger kantspilleren.

- Jeg glæder mig bare til at komme i gang og vise at jeg er tilbage.

Jakob Ankersen, der er tvillingebror til FC Københavns landsholdsback Peter Ankersen, stammer fra Esbjerg, hvor han var en stor profil, inden han i vinteren 2015 skiftede i IFK Göteborg.

På to år i den svenske storklub nåede Ankersen i alt 77 kampe, hvori han noterede sig for 17 scoringer, og var med til at vinde pokalturneringen.

Det seneste halve år har han optrådt for Zulte Waregem i Belgien, hvor han dog ikke blev den store succes.

- Jeg kommer fra et ophold i Belgien uden den store succes, så jeg glæder mig rigtigt meget til at komme tilbage og bidrage med de ting, jeg ved, jeg er god til, siger Ankersen.

- Jeg ser frem til at spille i en klub, der har store ambitioner og armbevægelser. En klub, der har lidt kant, og tør melde nogle ting ud. Og så synes jeg, at det er imponerende med den fanbase, der møder på stadion og ser fodbold. Så det her, det skal nok blive godt.

I forhold til at skulle spille overfor sin landsholds bror fra FC København, så er det ikke noget spilleren har skænket mange tanker.

- Jeg har spillet imod ham en enkelt gang før i 1. Division, men ellers har vi spillet på hold sammen. Det bliver specielt at spille imod ham igen, men der er da ikke noget, som at tørre ham et par gange.

Der er nogle praktiske ting i forhold til at få min familie herop fra Belgien, men ellers starter AGFs nye nummer 7 på mandag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri