Vidunderkasse stopper OB-krisen

Frederik Tingager og Rasmus Jönsson fik endelig hul på den betændte fynske byld, og OB vandt - efter otte timer og 47 minutters scoringspause

ODENSE (Ekstra Bladet): Just mens reporteren sad og funderede over, hvad der ville ske, hvis OB’s angribere pt. var underlagt håndboldens nye regel om, at en spiller ikke må være med i de næste angreb, hvis han modtager behandling på banen, ja… Så eksploderede det i Odense.

Konklusionen var ellers den, at i givet fald kunne det betyde en temmelig lang spærring og noget, der effektivt let kunne munde ud i flere kampes ’karantæne’…

De stribede var bovlamme og i kampens første fjerdedel fuldstændig ude af stand til at sætte tre afleveringer sammen, og så kan det godt være, OB af venlige trænere i de andre klubber har fået ros for IKKE at spille som et bundhold. Men sådan så de ud fredag aften!

Når man så krydrer mangel på selvtillid og dårlig boldomgang med livsfarlige afleveringer direkte i fødderne på en fyrig og omstillingsparat AGF’er, så burde det jo faktisk være gået galt igen for holdet, der inden denne runde havde tabt seks på stribe – og ikke scoret et eneste sølle mål i fem fulde kampe plus en sjat.

57503129.jpg

AGF satte sig på alt de første 25 minutter, og Elmar Bjarnason kunne så let som ingenting - troede man - havde bragt jyderne i front efter 16 minutter, da en Frederik Tingager-aflevering frem ad banen endte det helt forkerte sted - men den lange holbækkers fejl blev reddet af, at islændingen simpelt hen ramte lige forbi målet.

Indtil da havde OB haft absolut INTET at byde på, men så tog fanden ved Anders K. Jacobsen, der vel dårligt havde rørt bolden indtil da. Den genopstandne angriber tog mod en bold midt på banen og satte i et raid ud mod venstre kant, endte oppe i feltet og satte faktisk Niklas Backman af og fyret et fornuftigt fladt skud af sted - men måtte nøjes med et hjørnespark, som AGF-keeperen Aleksandar Jovanovic ikke forholdt sig overbevisende til.

Mere skulle der åbenbart ikke til. Joan Simun Edmundsson drejede et skud lige forbi trekanten efterfølgende, Rasmus Jönsson skød lige forbi, og svenskeren burde have åbnet festen, da han elegant blev sendt i kontra midt i banen – men blev indhentet af Alexander Juel Andersen, der akkurat fik prikket kuglen til hjørnespark.

Og så skete det fynske mirakel sgu! Daniel A. Pedersen fik lige akkurat snittet hjørnesparks-bolden hen til to meter manden Frederik Tingager, der til overdøvende jubel i Odense - i bogstaveligste forstand sjældent hørt - headede OB på 1-0.

57502497.jpg

Efter målløse otte timer og 47 minutter!

Nu skal man så ikke tro, at en fynsk føring forhindrer Kent Nielsen i talrige gange at tage sig fortvivlet til det efterhånden slidte hår, og AGF havde også efter OB’s stille forvandling fra mus til mænd chancer til at score. Og ingen ved, hvornår den næste fejl falder og et løst tilbud til modstanderne opstår.

AGF var tæt på ved et frispark lige efter pausen af en livlig kamp, der i dén grad åbnede i begge ender efter scoringen. Rasmus Jönsson fik og skabte selv en ny stor chance kort før den spillede time, men ramte lige ved siden af målet – igen.

Steen Michael Grytebust måtte ud i strakt figur og bokse et giftigt indlæg væk, men som kampen skred frem, var det faktisk OB, der ejede eget græs. Og så lykkedes det langt om længe for Rasmus Jönsson at ramme plet!

Joan Simun Edmundsson kombinerede sig i det 72. minut op gennem det midterste af det midterste af græsplænen, men endte i en blindgyde. Rasmus Jönsson fik kuglen og havde oceaner af tid til at overveje, hvad han ville – mod yderst passive AGF’ere. Han valgte så fornuftigt nok set fra dét synspunkt at føle den op i krogen med venstre.

Hans første Superliga-kasse siden skiftet fra AaB - og hvilken én.

Se Jönssons vidunderlige langskudsperle lige her:

Så troede de ellevilde fynske tifosi vel, at kampen var lukket - men en eklatant opdækningsfejl på Jesper Juelsgårds flanke fra venstre efterlod indskifteren Mustafa Amini fuldstændig blank mellem Kenneth Emil Petersen og Jacob Barrett, og australieren headede reduceringen ind. Uden problemer.

57503653.jpg 

Det var i det 78. minut, men allerede minuttet senere burde Thomas Mikkelsen have øget til 3-1. Den uskarpe angriber skød dog helt forbi mål, og det er som bekendt ikke første gang, han og de øvrige fynske skarprettere har været mere end uskarpe i sæsonen.

Nu holdt det lige akkurat for et fynsk hold, hvor man tydeligt kunne fornemme selvtilliden pumpe i de mange piskede kroppe - og lidt det modsatte hos modstanderne - inden en lang landskamps-pause.

57503633.jpg

Se de fremragende kasser fra kampen lige her:


TV: OB slipper med skrækken efter en katastrofal aflevering inden deres to scoringer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag