Vildt målorgie! AGF tager første Europa-stik

Det dufter af sommer, sol og Europa-bold i Aarhus, da AGF fik nedbrudt OB og sikrede sig sejren i en stærkt medrivende Europa Playoff-kamp

AARHUS (Ekstra Bladet): Superligaen viste sig fra sin smukkeste side, da AGF og OB underholdt for alle pengene i deres første indbyrdes Europa-dyst. AGF sikrede sig et marginalt bedre udgangspunkt før returen, da ‘De Hviie’ vendte opgøret på hovedet i anden halvleg og sejrede 3-2 i et sandt chancemekka.

Gæsterne fra OB havde ellers valgt denne søndag til at levere sæsonens nok smukkeste indsats i en halvleg, og fynboerne var intet mindre end sublime i boldomgangen i kampens første 45 minutter på det veltrimmede græstæppe i Aarhus, som forårssolen bagte ned på.

Allerede efter to minutter gav de fynske fiksfakserier pote, da bolden blev holdt i egne rækker på midten af banen og ført ud til Ryan Johnson Laursen i højre. Backen slog et fladt, præcist indlæg, som Casper Nielsen hoppede over i feltet. Så var der serveret for Troels Kløve, der ikke misbrugte muligheden for at dræbe den ellers fantastiske stemning i Aarhus.

Se målet her:

OB’s overtag skyldtes i høj grad overtaget på midten, hvor Casper Nielsen og Troels Kløve var gode til at trække ind og støtte Jeppe Tverskov og Jens Jakob Thomasen, så hjemmeholdet konstant var i undertal. Løbene på kanterne blev leveret af de utrættelige backs Ryan Laursen og Jacob Barrett.

AGF forsøgte at sidde tættere på i presspillet og flytte kuglen op på gæsternes banehalvdel. Det lykkedes dog kun i få sekvenser i første halvleg, men til gengæld skabte en af situationerne en udligning - også på grund af glimt af genialiteter fra GF’erne.

Jens Stage stødte bolden videre med en halv hæl til Kasper Junker, der trumfede sin holdkammerat og leverede en maskeret hælaflvering til Daniel A. Pedersen, der i sin førsteberøring kun havde blik for Tobias Sana, der kom styrtende i feltet og bragede udligningen ind bag Sten Grytebust.

doc700t69kosjr14tq92df5.jpg
OB lod sig ikke slå ud af værternes scoring, og Kent Nielsens mandskab kombinerede lystigt videre. Efter en god halv time stod kun Aleksandar Jovanovic i vejen for en fortjent fynsk føring.

Serberen tabte et brækkende skud fra Anders K. Jacobsen, og det lignede en scoring, da Nicklas Helenius flugtede fra det lille felt. På majestætisk vis fik Jovanovic dog drejet sig i luften på en sådan facon, at han flyvende parrerede afslutningen. Der tabte folk på Aarhus Stadion lige kæben i et moment.

Det gjorde tilskuerne så igen kort inden pausen, da Troels Kløve stod bag en stærk kandidat til årets mål! AK 47 stod for det opsigtsvækkende oplæg, da angriberen vippede en høj bold 15-20 meter ind i feltet, og med ryggen mod mål flugtede Kløve kælent bolden uden om en chanceløs Jovanovic. Skurkene ved scoringen var Pierre Kanstrup og Nicklas Backman, der så meget passive ud over for Jacobsens chipbold.

AGF havde ikke været dårlig i første halvleg - OB var bare bedre. Men det blev der ændret på efter middagspausen i Aarhus. Hjemmeholdet kom flyvende ud af starthullerne, og det ændrede kampbilledet, at Jens Stage lagde sig ind centralt og vandt utallige slag i midtbanekrigen.

Efter 53 minutter begik Marco Lund sin første og eneste fejl i kampen, da han satte hovedet på et langt indkast fra Pierre Kanstrup. Returen røg direkte ud til Kasper Junker, der klappede til og fortsatte sin ‘AGF-stime’ med en scoring for anden kamp i træk.

doc700t91xuz2anas2ddf5.jpg
Med overtaget på midten gik tingene pludselig værternes vej, og sørme om ikke AGF bragte sig i front efter en lille time, da Jakob Ankersen førte læderet frem efter et OB-boldtab. Ankersen, der brillerede i mandags mod AGF, trykkede af, og ud af det blå dukke indskiftede Martin Pusic op og snittede aarhusianerne foran med hoften.

En vild udvikling på vild fodboldkamp, der understregede, hvor lækker Superligaen er, når solen bager, holdene satser offensivt på et godt græstæppe og når der er noget på spil inden for kridtstregerne!

OB pressede på i kampens afslutning, men AGF holdt sin spinkle føring, og nu er alt åbent inden returkampen i Odense. Som objektiv tilskuer kan man kun glæde sig til den oplevelse - og til gengæld kan man så ærgre sig over, at et af mandskaberne sendes på sommerferie søndag…

Ærlig eller respektløs: Delaney usikker på fremtid

Efter 20 kampe uden sejr: Formand med opsigtsvækkende melding

Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Brøndby giver ikke op: Klar til skæbnemøde med Pukki

Eks-landsholdsspiller kræftfri: Jeg blev bange for at dø

1 af 13 
2 af 13 
3 af 13 
4 af 13 
5 af 13 
6 af 13 
7 af 13 
8 af 13 
9 af 13 
10 af 13 
11 af 13 
12 af 13 
13 af 13 
14 kommentarer
Vis kommentarer