Vraget AGF-stjerne: Chok...? Nej da

AGF dropper Kim Aabech, men han er ikke overrasket

AGF har valgt ikke at forlænge aftalerne med fem spillere

AARHUS (Ekstra Bladet): Kim Aabech er det mest prominente navn blandt de fem, som AGF har valgt ikke at forlænge med.

Tilhængernes darling er imidlertid ikke overrasket over, at skilsmissen nu bliver en realitet.

- Det har ligget i kortene i lang tid. Så er det et chok...? Nej da, fastslår Kim Aabech over for Ekstra Bladet, da han forlader klubbens træningsanlæg, Fredensvang.

Kim Aabech får - ligesom flere andre profiler på holdet - ikke forlænget sin kontrakt. (Foto: Anita Graversen) AGF AGF-udrensning: Fem spillere får saksen

- Jeg har har haft to fantastiske år her i klubben. Jeg blev hentet til for at sikre oprykning til Superligaen og siden overlevelse i Superligaen. Begge dele er lykkedes, så det har været en positiv tid, siger han.

Uden Kim Aabechs målrus mod afslutningen af efteråret 2014, så var De Hvide formentlig ikke rykket op fra 1. division.

- Jeg har ikke været den vigtigste spiller i AGF den seneste tid, så det er naturligt, at vi skilles nu. Forhåbentlig finder jeg en Superliga-klub, hvor jeg kan få en noget større rolle på holdet, siger Kim Aabech, der mistede betydning i AGF efter fyringen af Morten Wieghorst.

Kim Aabech (th) slæbes i fogedretten på grund af en ubetalt tandlægeregning. Foto: Polfoto AGF Superliga-profil slæbes i fogedretten

Afløseren Glen Riddersholm har øget kravene til arbejdsraten hos alle spillere, og det har kostet Kim Aabech, der gennem sin karriere har holdt lange pauser i kampene for så at eksplodere i enkelte afgørende situationer.

Kim Aabech har arbejdet ihærdigt for at tilpasse sig den nye AGF-træner, og han får masser af roser med på vejen for sin indstilling fra AGF-træneren.

- Jeg har haft det fantastisk med Glen Riddersholm, og han har lært mig meget især om de defensive aspekter på banen. Men det er nok passende, at jeg nu tager til en klub, hvor der er en rolle, der passer bedre til mig, siger Kim Aabech der især glæder sig over de gode relationer til fansene i Aarhus.

FC Midtjylland fik sent i kampen kæmpet sig til et enkelt point mod AGF (Foto: Lars Poulsen) AGF Blodigt ulvepoint mod dødtrætte AGF

- Der var en del skepsis ved min tiltræden. Forhåbentlig har jeg fået gjort op med de fordomme. Jeg har haft det rigtig godt med AGF-fansene og jeg takker dem for dem måde de har taget i mod mig, siger Kim Aabech, der efter træningen ganske passende blev hentet af sin agent. Mikkel Beckmann.

AGF har i dag også valgt at meddele Emil Nielsen, Aleksandar Cavric, Piscu og Malthe Overgaard at de ikke får forlænget aftalerne, der udløber til sommer.

Til gengæld forhandler klubben videre med Stephan Petersen, Jesper Lange og ung-talentet Michael Zacho lige som det forsøges at gøre aftalen med Lazio-spilleren Josip Elez permanent. De fire har også kontraktudløb til sommer.

Kim Aabech har scoret 26 mål for AGF - de seneste gjorde ham til matchvinder

12 kommentarer
Vis kommentarer