Wieghorst: Det har været hårdt for Laudrup

AGF's cheftræner begræder Andreas Laudrups tidlige exit fra fodbolden

Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

AGF mistede mandag Andreas Laudrup, der indstiller karrieren som 24-årig som følge af ledbetændelse gennem flere år.

En trist nyhed for cheftræner Morten Wieghorst, der kender Laudrup bedre end de fleste via sine år i FC Nordsjælland og senest i AGF.

Han siger til Ekstra Bladet dagen derpå, at det er en sørgelig nyhed, og at han selvfølgelig bakker sin spiller op.

- Jeg har fulgt hans sygdoms- og skadesforløb på tæt hold, og det har været svært for ham. Det har været en hård periode for ham – fysisk, men det det har også været en prøvelse for ham mentalt, helt klart, siger Wieghorst.

Han understreger, at han mener, det er den rette beslutning, Laudrup har taget.

- Men han har prøvet alt for at komme tilbage – det har jeg også sagt til ham. Og som fodboldspiller er det vigtigt at vide, at man har gjort det. Andreas elsker fodbold og han elsker miljøet. Så det gør ondt på ham, men det er den rigtige beslutning. Helbredet er vigtigere, siger Wieghorst.

Michael Laudrup: Vi er alle sammen kede af det

Andreas Laudrup skiftede til FC Nordsjælland i 2009 fra Lyngby og nåede blandt andet at blive dansk mester, pokalvinder og spille Champions League med FCN, inden han efter et lejeophold i franske St. Etienne nåede AGF sidste år.

Men det har været en turbulent karriere, der aldrig nåede de højder, mange havde forventet som følge af hans berømte efternavn. Ledbetændelsestilstanden har været den væsentligste årsag til det.

TV: Husker du? Her fik Laudrup sit gennembrud

- Skaderne har ødelagt hans karriere, men jeg vil ikke udtale mig om, hvor lang har kunne have nået. Jeg konstaterer bare, at han har nået meget som 24-årig. Han er en spiller, som vil blive husket for hans fine tekniske niveau, hans hurtige spilforståelse, men også, at han senere i karrieren blev bevidst om, hvad han skulle fokusere på for at komme op på et højere niveau. Han havde en stor viden om spillet, og det var også derfor, jeg hentede til AGF dengang, siger Wieghorst.

Storebror om Laudrup: Tog mig ikke med på råd

Chok: Sygdom tvinger Laudrup til stop

Laudrup selv er fattet men ked af det.

- Det er en underlig situation for ham at slutte som 24-årig. Men som jeg sagde til ham, livet går ikke i stå – og det ved han også godt. Men Andreas nåede meget i sin karriere, selvom den nu stopper her som 24-årig. Der er mange spillere, der har spillet i 10-15 år, som ikke har været i nærheden at det. Så han kan være stolt af sin karriere, siger AGF-træneren.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+