Wieghorst tæt på svensk topjob

Morten Wieghorst er ifølge svenske Fotbollskanalen tæt på trænerjobbet i svenske Malmö FF

Morten Wieghorst i AGF-trænertøjet (Foto: Gregers Tycho)
Morten Wieghorst i AGF-trænertøjet (Foto: Gregers Tycho)

Alt tyder på at den tidligere landsholdsspiller og Brøndby-slider Morten Wieghorst ikke kommer til at gå arbejdsløs ret længe, efter han blev fyret som AGF-træner 5. december.

For ifølge det svenske fodboldmedie Fotbollskanalen er han øverst på listen over kandidater til at tage det ledige sæde hos svenske Malmö FF.

Svenskerne, der de seneste sæsoner har begået sig på den helt store Champions League-scene, er uden træner, efter at Åge Haredie stoppede med udgangen af sæsonen.

Hareide er som bekendt blevet dansk landstræner. Efterfølgende var Kasper Hjulmand nævnt som en af topkandidaterne til jobbet. Han endte dog i det nye projekt i FC Nordsjælland, og nu lader altså til, at det kan være til Morten Wieghorst fordel.

Han blev fyret i starten af december fra jobbet i AGF efter et efterår med forfærdelige resultater.

- Det findes en liste med navne, hvor nogle er faldet fra. Men den, som lige nu er tættest på jobbet, er Morten Wieghorst, siger en kilde til Fotbollskanalen, der er den svenske TV4's online fodboldmedie.

Et medie, der som regel har godt styr på deres kilder i klubberne.

Den tidligere Celtic- og Brøndby-spiller har tidligere trænet FC Nordsjælland fra 2006-2011, inden han blev U21-træner frem til 2013. Her forlod han stillingen for at blive assistent for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea. Han overtog trænersædet i AGF i 2014, men efter en periode med blot to sejre i 15 kampe i løbet af efteråret, byttede man ham ud med Glen Riddersholm.

Malmö har spillet Champions League de seneste to sæsoner, og sluttede sæsonen af med et pinligt 8-0-nederlag til Real Madrid. Næste sæson bliver det ikke til bold på den europæiske scene, for Zlatans barndomsklub sluttede blot som nummer fem i den nyligt afsluttede Allsvenskan-sæson.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Morten Wieghorst.

- Det bunder i flere ting, men utilfredsstillende resultater og et samarbejdsklima som vel et eller andet sted gør, at vi har mistet tilliden til, at Morten kunne føre skibet i den rigtige retning, siger AGF-direktør Jacob Nielsen om årsagen til fyringen af Wieghorst. AGF AGF-direktør: Derfor måtte Wieghorst ud

AGF-direktøt Jacob Nielsen var involveret i et optrin med Jens Jønsson til klubbens oprykningsfest. (Foto: Anita Graversen) AGF AGF-direktør og profil i druk-sammenstød

11 kommentarer
Vis kommentarer