Agger talte sort mod FCK: Jeg kunne ikke styre min krop

Daniel Agger fortæller sandheden om, hvor skidt han havde det i marts 2015 mod FCK efter massivt indtag af gigtpiller og koffeinpiller

Daniel Agger havde blackout i kampen mod FCK (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger havde blackout i kampen mod FCK (Foto: Lars Poulsen)

Daniel Agger valgte tidligere på ugen at stoppe karrieren, fordi han med sine mange skader ikke længere kunne spille på det niveau, han gerne selv ville spille på.

I et interview med Jyllands-Posten fortæller Agger nu om, hvordan han har været massivt påvirket af de mange gigtpiller, han har spist gennem tiderne.

- Jeg har taget for meget gigtmedicin i min karriere. Det ved jeg godt, og det er noget lort, men jeg stoppede med det, siger Agger til avisen.

Agger fortæller, at han utallige gange har fået piller fra læger, men har smidt dem i skraldespanden i stedet for at spise dem.

Daniel Agger mod FCK i marts 2015 (Foto: Jens Dresling)
Daniel Agger mod FCK i marts 2015 (Foto: Jens Dresling)
 

I marts 2015 kom Agger ud fra en forfærdelig oplevelse, fordi han var blevet skadet i ugen op til kampen mod FCK, og det fik Agger til at spise løs. Normal dosis var at spise to piller tre gange om dagen.

- Mit problem var, at jeg tog flere op til den kamp, og det var ikke første gang, at det skete, siger Agger, der blev søvnig af de mange piller og faldt i søvn på den korte bustur mod Parken, hvor Martin Ørnskov måtte vække ham.

Agger tog koffein-piller som modvægt og varmede op i en osteklokke og overvejede at sige nej til at spille. Han valgte at gå på banen, men han holdt en mærkværdig peptalk.

- De må have tænkt, at jeg var idiot. Hvad fanden laver han? Jeg snakkede totalt sort, har jeg bagefter fået at vide, siger Agger.

Daniel Agger havde det virkelig skidt mod FCK (Foto: Jens Dresling)
Daniel Agger havde det virkelig skidt mod FCK (Foto: Jens Dresling)
 

Kampen blev udsat få minutter på grund af romerlys, og Agger tænkte, at det her ikke ville gå. Han holdt dog 29 minutter, og så lod han sig udskifte.

- Jeg ved ikke, om du nogensinde har haft den fornemmelse af, at du rykker øjnene, men bevægelserne følger ikke med. Timing betyder alt i fodbold, og føler du, at alt går en smule langsommere, end det gør, er der overhovedet ingen timing. Det var utroligt, at jeg spillede så langt tid, siger Agger.

Agger husker intet fra kampen, men husker da FCK-læge Anders Boesen gav ham smertestillende i pausen mod massive mavekramper. I alt varede hans blackout fra kampstart mellem tre kvarter og en time, mens Agger efterfølgende lå og rystede på en briks i et par timer.

- Jeg husker ikke, at det gjorde ondt, men jeg kunne bare ikke styre min krop, siger Agger.

Daniel Aggers kone Sofie har flere gange sagt, at Agger skulle holde op med at spise pillerne, men det gik ind ad det ene øre og ud ad det andet. Til sidst gjorde kroppens signaler dog, at Agger stoppede op og altså nu helt har stoppet karrieren.

Daniel Agger er færdig med fodbold. Også uden for banen. (Foto: Jan Sommer) Landsholdsfodbold Agger: Jeg er færdig med det her cirkus

Daniel Agger kommer stadig i Rosenhøj Boldklub, hvor hans far og søn spiller (Foto: Jens Dresling) Brøndby Beæret barndomsklub: Plads til Agger på vores oldboys-hold

Daniel Agger indstiller karrieren. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Tak for alt, Agger: Hvad husker du forsvarskæmpen for?

46 kommentarer
Vis kommentarer