Alle taler om det: Tøffe er 'helt iskold'

Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting, har stor ros til AGF's fans, mens han også er klar i mælet oven på Viktor Fischers 'glemte' sølvmedalje i Parken

Video/redigering: Ernst van Norde/Signe Skov
Følg Superligaen

AGF kunne søndag lade sig hylde som bronzevindere i Superligaen, og dermed kunne de hvidklædte spillere for første gang i 23 år hænge medaljer om halsen.

Og spørger du Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting, er det fuldt ud forståeligt, at der blev festet godt og grundigt i det aarhusianske søndag aften.

- Jeg tror, at hvis vi går tilbage til inden sæsonen og siger, at AGF ville få bronze, så tror jeg alle i Aarhus og omegn havde solgt den for det. At historien så er, at de havde chancen for at få sølv men kiksede den, det er jo, hvad det er, siger Stig Tøfting.

Der er især en ting, der står Stig Tøftings hjerte nært. Han er glad på AGF-fansenes vegne over, at klubben for første gang i 23 år sikrede sig medaljer.

- Det er jo klart. 23 års medalje-tørke, det kan dælme gøre noget ved fodboldfans, så når der kommer en medalje i hus, så skal det fejres, og sådan som verden har været skruet sammen i den seneste tid, så har folk nok også haft brug for at fejre noget.

- Det viser jo bare, hvad de her fans har været igennem. Jeg er selvfølgelig glad på klubbens, spillernes og bestyrelsens vegne, men dem jeg er mest glad for får den her oplevelse, det er helt klart fansene, for de har om nogen stået bag klubben. Jeg ved det jo selv, for jeg har selv oplevet det, så jeg om nogen kender til, hvad de her fans kan skabe af stemning, så de har fortjent det, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Stig Tøfting kunne sidste år fejre sin 50-års fødselsdag i Aarhus. Foto: Claus Bonnerup
Stig Tøfting kunne sidste år fejre sin 50-års fødselsdag i Aarhus. Foto: Claus Bonnerup

Må han selv om
Et helt andet sted var der bestemt ikke glæde over at få en medalje om halsen. I Parken valgte FCK-profilen Viktor Fischer nemlig at efterlade sin medalje på et gellænder. Noget, som FCK har været ude og nedtone og fortælle, at han i virkeligheden havde glemt sin sølvmedalje.

Stig Tøfting er da også klar i mælet, når snakken går på Viktor Fischer.

- Jeg er helt iskold omkring det. Det må han selv bestemme. Det er jo fair nok, hvis han ikke ville have sin medalje. Johnny Vilstrup valgte at sælge sine AGF-medaljer. Jeg synes, at Viktor Fischer kunne have gjort det mere elegant eller glædet en af fansene, siger Stig Tøfting.

Artiklen fortsætter under videoen...

Fischer magter ikke sølv og hænger den på rækværket. Video: Discovery Networks Danmark.

- Jeg har aldrig selv prøvet at vinde guld i Superligaen, så jeg har været glad for de medaljer, jeg har prøvet at vinde. Men vi ved jo, at Viktor Fischer er en, som deler vandene, og det gør han jo på den måde med det, han gør, og det han siger. Det er jo bare fedt, at vi har nogle, der ikke er ligesom alle de andre, uddyber den tidligere landsholdsspiller.

Esbjerg har skuffet
Stig Tøfting mener ikke, at man kan skyde pilen mod FCK og kalde dem for årets skuffelse.

- De vinder trods alt de sidste to kampe og får sølv, og 5. august kan de gå videre til kvartfinalen i Europa League, så man kan ikke sige, at det har været så dårligt for FCK, selvom de sætter overliggeren højt, mener Tøfting.

- Hvem har så været sæsonens skuffelse?

- OB kunne godt have været sæsonens skuffelse efter en horribel afslutning på grundspillet , men det kan de jo selv rette op på ved at komme i Europa nu her.

- Men det er jo klart, at hvis vi tager hele sæsonen, så må Esbjerg jo betragtes som sæsonens skuffelse, lyder det fra Ekstra Bladets fodboldekspert.

Danskerklub henter Hoeness i Bayern

Qatar vil gå efter værtskab til sommer-OL i 2032

Efter stor fest: - Alle bør blive testet

Stig Tøfting spillede i mange år i AGF og blev i 1996 kåret som årets pokalfighter efter AGF havde vundet pokalen med en sejr over Brøndby. Foto: Jens Dresling
Stig Tøfting spillede i mange år i AGF og blev i 1996 kåret som årets pokalfighter efter AGF havde vundet pokalen med en sejr over Brøndby. Foto: Jens Dresling

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt