Dommerkonflikt kan ramme Superligaen

Elitedommerne risikerer at blive gidsler i den aktuelle konflikt mellem DBU og Dansk Fodbolddommer-Union

Den varslede dommerstrejke for landets breddedommere kan også brede sig til Superligaen.

Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) har varslet strejke fra den 1. april, da Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke vil være med til at hæve den omkostningsgodtgørelse, som breddedommerne modtager per kamp fra 200 kroner til 218 kroner.

DBU er af den holdning, at breddedommerne i øjeblikket får en godtgørelse i den høje ende.

DBU kan forsøge at skabe splittelse blandt dommerne, der er opdelt i bredde- og elitedommere, ved at inddrage elitedommerne i konflikten.

Der er omkring 70 elitedommere i Danmark, og i forhold til de omkring 3600 aktive breddedommerne er der rigtig gode penge at tjene som elitedommer.

Det skattepligtige honorar for at dømme en kamp i eksempelvis Superligaen er på mellem 7500 og 9900 kroner, mens linjedommere modtager mellem 5100 og 6000 kroner per kamp.

Hvis DBU vælger at anskue de danske dommere som en samlet enhed, så kan det sammenlignes med, at elitedommerne bliver lockoutet.

Hvis det sker vil al fodbold i Danmark blive ramt af konflikten, inklusive de tre øverste rækker hos herrerne - Superligaen, 1. division og 2. division - samt de to øverste rækker hos kvinderne - 3F Ligaen og 1. division.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere