Ekspert om nedrykning: Brøndby overlever!

Fem klubber kæmper om tre pladser. Eller rettere om at undgå to! Men Brøndby overlever, spår fodboldekspert, der samtidig tror, SønderjyskE får problemer

Esbjergs Nicolai Høgh har benet højt løftet mod Brøndbys Simon Makienok i gårsdagens bundgyser i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Esbjergs Nicolai Høgh har benet højt løftet mod Brøndbys Simon Makienok i gårsdagens bundgyser i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)

Superligaen er lidt over halvvejs, og der tegner sig et klart billede - FC Midtjylland, SønderjyskE, Esbjerg, Silkeborg og Brøndby bliver de fem klubber, der resten af sæsonen skal slås for at forny livet i Superligaen.

De langtfra fantastiske fem ligger inden for fem point, så alt peget på et nervepirrende forår, hvor nedrykningsspørgsmålet meget kan blive afgjort på sidste spilledag 20. maj.

Værst ser det lige nu ud for Brøndby med kun 13 point, men DR Sportens fodboldekspert Jan Kalborg spår, at de blå-gule kommer op på den rigtige side af den forbandede streg.

Læs også:

Se også: Trods storspil: Brøndby delte med Esbjerg

- Jeg synes, at de er i fremgang, men de skal bruge alt for mange chancer for at score. Jeg tror, de overlever, men de har en meget svag defensiv, og en aflevering kan nærmest splitte den, siger Jan Kalborg til Ekstra Bladet.

Han så i weekenden fire af de fem bundhold i aktion og var lørdag på plads i Haderslev, da SønderjyskE tabte 3-2 til Silkeborg og dermed indkasserede det syvende hjemmekamp i træk.

Læs også:

Se også: Bitter Makienok: Vi smed to point

- De er gået i stå på alle parametre. De tror ikke på tingene, og jeg savner den hårde fight, som de har overlevet på i flere år. Der sker ikke meget ud fra bænken, så det bliver en sej kamp for SønderjyskE, siger DR-kommentatoren, der tror lidt mere på Silkeborg:

- De har fået en fin start, efter at Viggo Jensen er kommet til, men de er meget afhængige af Thorbjørn Holst. De får problemer, hvis ikke de får lukket hullet, nu da han er skadet.

Søndag spurgte vi læserne inden kampen mellem Brøndby og Esbjerg, hvem der rykker ned fra Superligaen. 8000 personer svarede.

Topscorerne blev:
Brøndby og Silkeborg 30 %
Silkeborg og Esbjerg 23 %
Silkeborg og SønderjyskE 14 %
Brøndby og Esbjerg 12 %
Brøndby og SønderjyskE 9%
Esbjerg og SønderjyskE 7 %

Med den uafgjorte kamp mellem Brøndby og Esbjerg afviklet, er det tid at spørge igen. Afgiv din stemme i afstemningen til højre for artiklen - og kommenter gerne under artiklen.

EKSTRA BLADETS VURDERING AF DE FEM BUNDRIVALER:

8. FC Midtjylland, 18 point
Derfor redder de sig: Kristian Bak er en kriger. Han går forrest og hiver kammeraterne med. Når alle spillere er klar, kan holdet spille lige op med de fleste. Der er kun 13 kampe i foråret, og det kan blive midterjydernes held. De har nemlig en smal trup.
Derfor rykker de ned: Det har været et efterår med uro på holdet og mange svingende præstationer. Pengekassen er tom, så der kommer ikke forstærkninger til foråret, når det for alvor spidser til. De savner kvalitet på flere pladser, og forrest er spillere som Morten Duncan og Tim Jansen totalt ufarlige.
Pilen peger mod: Overlevelse. Men det kan godt blive et dramatisk forår, fordi truppen er smal, og får de skader på vitale pladser, kan de for alvor komme i farezonen.

9. SønderjyskE, 17 point
Derfor redder de sig: De har i flere år været dømt til nedrykning, men har klaret frisag hver gang. Sammenholdet og fighterviljen er stor på de kanter.
Derfor rykker de ned: De har tabt syv hjemmekampe i træk og ligner et hold i forfald. Uden struktur og sammenhæng. Og så virker Lars Søndergaard lidt modløs på sidelinjen.
Pilen peger mod: Stor nedrykningsfare. For første gang i flere år ser det kritisk ud for sønderjyderne. Man savner det fighterhjerte, der har præget holdet gennem flere sæsoner. De giver mange chancer væk og er meget åbne bagude. Det handler om at sætte en prop i hullet. Ellers bliver det alvorligt.

10. Esbjerg, 16 point
Derfor redder de sig: De har holdt nullet i syv af 17 kampe. Der er som regel god organisation og god sammenhæng mellem kæderne. Samtidig er de dygtige på omstillingerne. Selv om de er oprykkere, er de oftest svære at skabe chancer mod.
Derfor rykker de ned: Resten af sæsonen bliver en overlevelseskamp. Problemet for vestjyderne er, at truppen er smal. Der er fire-fem nøglepersoner, som løfter holdet. Hvis Høgh, Hradecky, Braithwaite eller Lucena falder ud eller bliver skadet, er der stor niveauforskel til de næstbedste.
Pilen peger mod: Stor risiko for nedrykning. Som oprykker vil den første sæson altid handle om overlevelse. De skal ikke gøre sig forhåbninger om andet end overlevelseskamp resten af sæsonen.

11. Silkeborg, 14 point
Derfor redder de sig: Viggo Jensen er en dreven taktiker. Han evner at få det maksimale ud af spillerne. Rutinerede spillere som Frank Hansen, Jesper Bech og Dennis Flinta kan bevare roen og er vigtige i en overlevelseskamp.
Derfor rykker de ned: De er alt for svingende, og bundniveauet er rystende lavt, når spillet ikke kører. Læg dertil, at forsvaret har sejlet rundt, fordi Thorbjørn Holst har været meget skadet i efteråret. De er alt for afhængige af Marvin Pourie, der har scoret halvdelen af målene otte.
Pilen peger mod: Nedrykning. Viggo-effekten gav resultat i den første kamp, men vi tvivler på, at det er holdbart på den lange bane.

12. Brøndby, 13 point
Derfor redder de sig: Transfervinduet kan blive afgørende for Brøndby. Mange elsker klubben, og Thomas Rasmussen, der købte Makienok, er villig til at lave flere player-sponsorater. Kan de få tre-fire stærke spillere ind, kommer de med sikkerhed væk fra farezonen.
Derfor rykker de ned: Mike Jensen, der er et omdrejningspunkt, siger farvel. Rommedahl rammer slet ikke sit niveau, og de lukker mange lette mål ind. Samtidig har de ingen balancespiller på midtbanen.
Pilen peger mod: Stor risiko for nedrykning. Men tingene kan se anderledes ud, hvis der kommer markante forstærkninger til. Putter investorer penge i klubben, vil der være midler, og så kommer de over stregen, hvis der hentes kvalitet.

Hvem rykker ned fra årets Superliga?

Se resultat

Hvem rykker ned fra årets Superliga?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen