Fodbolduro: Superligaen føler sig hængt ud

Superligaen mener, at ministeriet regner galt, når de opgør omkostningerne af politiets arbejde under kampene

Politikere vil have, at Superligaklubberne skal punge ud for politiets indsats i forbindelse med ballade omkring Superligakampe. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Politikere vil have, at Superligaklubberne skal punge ud for politiets indsats i forbindelse med ballade omkring Superligakampe. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Klubberne i Superligaen langer nu ud efter Justitsministeriets regnedrenge.

De stiller sig undrende over for Justitsministerens svar til Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, om politiets omkostninger i forbindelse med afviklingen af forårets kampe mellem FC København og Brøndby og mellem FC København og AaB.

En regning, der ifølge ministeriets beregninger sneg sig op på 1,2 millioner kroner for den førstenævnte kamp, og på 220.000 kroner for den anden.

- Os bekendt har der kun været meget begrænset politiindsats omkring og på stadion i forbindelse med afviklingen af de pågældende Superligakampe, siger direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, på vegne af Superligaen.

Læs også:

Se også: Se sommerens til- og afgange i Superligaen

Han mener, at man blander volden på stadion sammen med den 'daglige vold'.

- Vi undrer os over måden at regne på i ministeriet og finder det helt uacceptabelt, at man holder Superligaklubberne ansvarlige for den almindelige kriminalitet, der begås i en by, uanset om det måtte falde sammen med, at der afholdes arrangementer.

- Det er ikke praksis i forbindelse med nogen som helst andre former for erhvervsvirksomhed eller arrangementer i øvrigt, siger Claus Thomsen i en kommentar.

Læs også:

Se også: 10 hold kan rykke ud af Superligaen

Han mener, at klubberne er gode til at tage ansvar for sikkerheden til Superligabold og kan slet ikke se mening i det billede, som Justitsministeriet prøver at tegne.

Justitsministeriet regnestykke blusser igen op i debatten om, hvorvidt klubberne selv skal betale for politiarbejdet under kampene.

Formandenfor Politiforbundet, Peter Ibsen, kræver, at klubberne kommer til lommen.

Læs også:

Se også: Spillerne har talt: De rykker ned

Og formand for Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), mener, at klubberne skal betale, hvis der skal bruges et 'ekstraordinært' stort antal politibetjente.

Men Claus Thomsen mener, at klubberne allerede betaler rigeligt.

- Superligaklubberne bidrager årligt med mindst 400 millioner kroner bare i moms og skat af lønninger. Alt sammen penge, som går til udviklingen og varetagelsen af samfundets fælles opgaver, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Overraskende skifte på vej? Swansea byder på Atletico-angriber
Karrieren forbi for Antonsson: Måske et oldbys-hold vil have mig
Helsingør sender forsvarsspiller til Fremad Amager på leje
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen