To topdommere er færdige i Superligaen

Både Emil Laursen og Anders Hermansen stopper i den bedste fodboldrække med udgangen af denne sæson

Snart er Anders Hermansen færdig med at dele 'ostemadder' ud (Foto: Anders Borhus
Snart er Anders Hermansen færdig med at dele 'ostemadder' ud (Foto: Anders Borhus

Det er to erfarne kræfter, der siger stop, når Emil Laursen og Anders Hermansen træder tilbage fra deres tjans som superligadommere efter denne sæson.

DBU meddeler, at der ligger 'modne, personlige overvejelser bag deres beslutninger' om at trække sig fra det udsatte job.

- Det er to dygtige dommere, vi kommer til at sige farvel til. De har begge været ude i Europa og hentet international erfaring med hjem til Superligaen, siger formanden for DBU's elitedommergruppe, Kaj Østergaard, til DBU's hjemmeside.

Se også: HB-Køges målscorer: Vi bliver bortdømt

Da Emil Laursen, søn af den tidligere topdommer Carl Laursen, debuterede som dommer i den bedste fodboldrække, var FC København endnu ikke en sportslig stormagt.

Københavnerne tabte da også, med Roy Hodgson ved roret, 0-1 til FC Midtjylland i Laursens første kamp som superligadommer i sensommeren år 2000.

I alt har Emil Laursen dømt 166 kampe og var senest i aktion, da Sønderjyske søndag eftermiddag slog Lyngby 4-0.

Læs også:

Se også: Nilsson får hård straf for dommerskub

- Jeg føler stadig stor glæde og motivation ved dommergerningen og opgaverne på højeste niveau, men jeg har nået en alder, hvor jeg falder for aldersgrænsen om fire år.

- Derfor vælger jeg at prioritere min erhvervskarriere højest på dette tidspunkt i mit liv, udtaler Emil Laursen, som til daglig er afdelingsdirektør i Nykredit, til unionens hjemmeside.

Anders Hermansen debuterede i 2004 med en kamp mellem Randers og Herfølge og har siden dømt 128 kampe og ledte senest slaget mellem HB Køge og FC København, der endte med en 5-0-sejr til gæsterne og et rødt kort fra Hermansen til Adeola Runsewe.

Læs mere:

Se også: HB Køge om udvisning: Det er helt okay

- Jeg har en krævende stilling hos Microsoft, og derfor har min dommergerning naturligvis gjort store indhug i mit privatliv, som jeg med vores andet barn på vej nu vil give mig mere til, siger 39-årige Anders Hermansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere