Overblik: Sådan handlede din superliga-klub

Så smækkede vinterens transfervindue i, men hvem kom hvor hen, og hvordan klarede din klub sig?

Mostafa Abdellaoue blev vel nok vinterens største handel i Superligaen (Foto: FC København)
Mostafa Abdellaoue blev vel nok vinterens største handel i Superligaen (Foto: FC København)

AC Horsens:
Et salg af topscorer Gilberto Macena var længe på tale, men brasilianeren blev altså i klubben, hvor han nu får selskab af Johan Absalonsen, der er lejet i FC København.

Se også: FCK udlejer Johan Absalonsen

Den tidligere FCM-angriber Ken Fagerberg og Robert Veselovsky er hentet i Viborg, og Den Gule Fare kommer styrket ud af vinduet.

Tilgang: Ken Fagerberg, Johan Absalonsen, Robert Veselovsky
Afgang: Søren Jochumsen (Karrierestop) og Kenneth Stenild (Kontrakt ophævet)

AGF:
Med Peter Graulund fortsat ude af spillet hentede aarhusianerne den norske landsholdsspiller Morten Moldskred i Rosenborg, og han ligner umiddelbart en ganske farlig herre.

Se også: AGF skriver kort kontrakt med Moldskred

Den tidligere Brøndby-spiller Osama Akharraz kom også i hus og det samme gjorde den 18-årige nigerianer Edafe Egbedi, der betragtes som et stort talent.

Tilgang: Osama Akharraz, Edafe Egbedi, Morten Moldskred
Afgang: Jens Gjesing (Hobro) og Anders Nielsen (HB Køge)

Brøndby:
Paul Jatta har fået ophævet sin kontrakt med den falmende storklub, der fik Simon Makienok Christoffersen fra HB Køge den modsatte vej. Den lange angriber, der fik debut på ligalandsholdets tur til Thailand, skal være med til at løfte et ellers tandløst angreb hos de blå-gule.

Brøndby har også sagt farvel til Thomas Rasmussen, der er skiftet til Lyngby. Brøndby havde allerede skilt sig af med Osama Akharraz, med hvem man ikke kunne blive enige om en kontraktforlængelse.

Se også: Brøndby henter Makienok

Tilgang: Simon Makieno Christoffersen
Afgang: Max von Schlebrügge (Kontraktudløb), Osama Akharraz (AGF), Thomas Rasmussen (Lyngby), Kristoffer Munksgaard (Lyngby) og Paul Jatta (Ophævet kontrakt)

FC København:
De danske mestre sikrede sig en tiltrængt forstærkning af midterforsvaret med signingen af Kris Stadsgaard, der ankom gratis fra Malaga.

Mustafa Abdellaoue, der er lillebror til Mohammed Abdellaoue i Hannover, ankommer fra den norske Tippeliga, hvor han var topscorer for Tromsø.

Flere spillere uden udsigt til meget spilletid er blevet lejet ud eller solgt, ligesom unge Kenneth Zohore skal få styr på sin karriere i italienske Fiorentina.

Se også: FCK-stortalent skifter til Fiorentina

Tilgang: Kris Stadsgaard, Mustafa Abdellaoue
Afgang: Saban Özdogan (Kontrakt ophævet), Martin Bergvold (Lejeaftale med Lyngby), Johnny Thomsen (Randers), Kenneth Zohore (Fiorentina), Søren Frederiksen (Lejeaftale med VB-Kolding) og Johan Absalonsen (Lejeaftale med Horsens)

FC Midtjylland:
Ulvene har hentet Jacob Haugaard (indsæt selv joke her, red.) i AB til tjansen som reservekeeper. Ellers har det været et yderst stille transfervindue for midtjyderne.

Reservemålmand Kasper Jensen forlod klubben, ligesom deres dyre svenske investering Ken Fagerberg har forladt klubben.

Se også: Vindere og tabere i transfervinduet

Tilgang: Jacob Haugaard, Mads Hvilsom (Tilbage efter lejeaftale)
Afgang: Morten Nielsen (Kontrakt ophævet), Kasper Jensen (Djurgården) og Ken Fagerberg (Horsens),

FC Nordsjælland:
Superliga-toerne har haft et godt transfervindue, hvor de sikrede sig Kasper Lorentzen på en lejeaftale i de sidste timer, mens den unge svensker Filip Pivkovski også til sidst kom til klubben på en lejeaftale.

Se også: Lettet Lorentzen: Et godt match med FCN

Mistede Matti Lund til italiensk fodbold, men kan være mere end tilfredse med deres ageren i dette vindue.

Tilgang: Rune Pedersen, Joe Sise, Kasper Lorentzen, Filip Pivkovski, Ivan Runje.
Afgang: Matti Lund Nielsen (Pescara) og Christian Gytkjær (Lejeaftale med AB)

HB Køge
Superligaens bundprop mistede deres stærke angriber Simon Makienok til Brøndby. Det er en markant svækkelse af angrebet. Kun Anders Nielsen er hentet ind i transfervinduet.

Tilgang: Anders Nielsen
Afgang: Simon Makienok Christoffersen (Brøndby)

Lyngby:
Der var gang i svingdøren i klubben nord for Københavnb, hvor spillere tjekkede både ind og ud af klubben. Markante spillere som Rajko Lekic, Thomas Rasmussen og Martin Bergvold er hentet ind i kampen for overlevelse.

Se også: Lyngby bekræfter: Henter Lekic

Patrice Bernier forlod klubben, mens Frank Arnesen og HSV hentede unge Christian Nørgaard til klubben.

Tilgang: Thomas Rasmussen, Martin Bergvold, Rajko Lekic, Ingolfur Sigurdsson og Kristoffer Munksgaard.
Afgang: Jakob Bresemann (indstiller karrieren), Rune Pedersen (FC Nordsjælland), Christian Nørgaard (Hamburger SV) Patrice Bernier (Montreal) og Dennis Cagara FSV Frankfurt

OB:
Fynboerne tjente godt på salget af Peter Utaka til Kina, og vinkede også farvel til Djiby Fall i den forreste kæde. Ingen erstatninger er hentet ind for de to, så en skade til Morten Skoubo vil være katastrofal til for klubben.

Jesper Christiansen ligner en klar forstærkning på målmandsposten, men ellers har der været meget stille omkring den fynske klub.

Se også: Christiansen klar for OB

Tilgang: Jesper Christiansen
Afgang: Peter Utaka (Dalian Aerbin), Djiby Fall (Lejeaftale slut), Chris Sørensen (Randers)

Silkeborg:
Heller ikke hos den anden midtjyske klub var der gang i handlerne. Kun unge Nikolaj Køhlert kom ind, mens man vinkede farvel til marginalspillere. Klubben formåede dog - i hvert fald for nu - at holde fast i midtbanedynamoen Martin Ørnskov.

Se også: Nordmænd bekræfter: Vi vil have SIF-profil

Tilgang: Nikolaj Køhlert
Afgang: Mads Markfoged og Simon Skibsted (Begge kontraktudløb), Lars Huldgaard (Indstiller karrieren)

Sønderjyske:
Sønderjyderne havde ingen trang til at hente meget nyt blod til truppen. Kun en enkelt spiller fra Vestsjælland blev hentet ind, mens Quincy Antipas trods transferrygter fortsat er at finde i klubben.

Tilgang: Lasse Vibe
Afgang: Anders Hostrup (Skive)

AaB:
Der er ikke mange penge hos Nordjyllands stotlhed. Afskeden med Kjetil Wæhler gør ondt, men er nu blevet erstattet af den færøske landsholdsspiller Pól Jóhannus Justinussen, der kommer fra et ophold på Island

Tilgang: Pól Jóhannus Justinussen
Afgang: Kjetil Wæhler IFK Göteborg, Luis Rodriguez (Ophævet kontakt)

Har vi glemt nogen? Skriv og kommenter i feltet nedenunder artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer