Ekspert: Spillerne skal ned i løn

Klubberne i Superligaen taber samlet over million kroner om dagen. Spillerne må ned i løn og transfermarkedet går i stå, vurderer ekspert

FCK's moderselskab Parken venter et underskud på en kvart milliard i år. Det kan koste spillerne en lønnedgang - men ikke de bedste, vurderer en eksptert. (Foto: Lars Poulsen)
FCK's moderselskab Parken venter et underskud på en kvart milliard i år. Det kan koste spillerne en lønnedgang - men ikke de bedste, vurderer en eksptert. (Foto: Lars Poulsen)

Superligaen bløder og går direkte i rødt. Vejen til igen at blive en sund forretning bliver lang og besværlig for klubberne.

En gennemgang af de 12 klubbers forventninger til det nuværende regnskabsår viser, at ti af klubberne kommer ud med et minus i omegnen af 375 mio. kr. Det betyder i realiteten, at Superligaen taber over en million hver eneste dag i et helt år.

Kun OB kommer ud med overskud, og SønderjyskE forventer efter tilgangen af fire nye hovedsponsorer, at selskabet lander et stort nul.

Det største minus ventes i FC Københavns moderselskab Parken, der regner med et underskud på 250 millioner kroner.

Store lønfald
– Klubberne er ramt, fordi mange spillerkontrakter blev lavet i en tid, hvor det hele så meget mere lyserødt ud, siger fodboldøkonomen Jesper Jørgensen fra Deloitte til Ekstra Bladet.

Jesper Jørgensen forudser dystre udsigter for de spillere, der skal i gang med at forhandle nye aftaler på plads.

– Problemet er, at spillerne ikke har noget sted at gå hen. Så de nye kontrakter bliver til en væsentligt lavere løn. 20 procent lønnedgang er ikke urealistisk. Derudover vil mange klubber skære deres førsteholdstrup ned fra 26-27 til 22-23 spillere, siger Jesper Jørgensen, der dog skynder sig at tilføje:

– De bedste spillere i ligaen vil ikke komme til at mærke den negative spiral. De vil bevare deres lønniveau.

Få handler i vinterpausen
For krisen har også ramt klubberne fra de større ligaer, der skal på indkøbstur i lille Danmark. Her er det ikke spillere til 15-20 mio. kr., der kigges mest efter. Det er i langt højere grad dem med kontraktudløb, hvis de overhovedet kan fange interessen.

– I det transfervindue, der kommer her til januar, vil vi ikke opleve den store aktivitet. Der bliver få handler. Til gengæld tror jeg godt, vi kan se del lejeaftaler.

Læs mere om klubbernes store underskud i Ekstra Bladet mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere