Ny Superliga kan kræve kunstgræs

En kommende ligastruktur for Superligaen og 1. division lægger op til 36 kampe per sæson, og det kan betyde, at kampe skal spilles på kunstgræs.

Johan Absalonsen og Stefan Gislason kan måske se frem til kampe på kunstgræs. (Foto: Lars Poulsen)
Johan Absalonsen og Stefan Gislason kan måske se frem til kampe på kunstgræs. (Foto: Lars Poulsen)

Mens norske og svenske klubber i lang tid har spillet fodbold på kunstgræs, så har de kunstige græstotter nærmest været et skældsord i Danmark.

Men det kan blive ændret, hvis Divisionsforeningens forslag til en ændring af turneringsstrukturen i de danske divisionsrækker bliver vedtaget på DBU's repræsentantskabsmøde til marts.

Det mener lederen af DBU's turneringsafdeling Peter Ebbesen.

- Med den ny struktur skal antallet af kampe i 1. division øges fra 30 til 36 og i Superligaen fra 33 til 36. Så er det spørgsmålet, om man kan komme uden om at åbne op for kunstgræs samtidig med, at man må vurdere reglerne om varme i banerne, siger Peter Ebbesen til Tipsbladet.

DBU drøftede senest kunstgræs i 2006, og dengang besluttede man at fastholde, at divisionskampe i herrerækkerne skal spilles på naturgræs.

De seneste uger er et stort antal kampe i U/17- og U/19-ligaerne blevet spillet på kunstgræs, og det er sket uden problemer.

- De sidste tre-fire uger har jeg kun set kampe på kunstgræs, og jeg har ikke hørt ét ord fra nogen, om at de har været irriteret over det, heller ikke fra spillernes side. Det viser, hvor bredt accepteret det er, siger ungdomslandstræner Per Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere