Fodboldbosser handler med sig selv

Flere klubber i Superligaen ejer ejendomme, som er købt til millioner af kroner af egne ledere og sponsorer. Det bekymrer en professor i ledelse

Direktør i Silkeborg IF, Kent Madsen, her i selskab med førsteholdets cheftræner, Troels Bech. (Foto: Ernst van Norde)
Direktør i Silkeborg IF, Kent Madsen, her i selskab med førsteholdets cheftræner, Troels Bech. (Foto: Ernst van Norde)

Flere Superligaklubber har de seneste år købt en række ejendomme af deres egne ledere og sponsorer.

AaB, Silkeborg IF og Randers FC er blandt de klubber, som har betalt millioner af kroner i ejendomshandler, der undrer professor Anders Drejer fra Institut for Ledelse ved Handelshøjskolen i Århus.

Det skyldtes, at der er personsammenfald mellem de parter, der har siddet på hver side af forhandlingsbordet i de store handler.

- Der er tale om meget uheldige personsammenfald. Risikoen er, at nogen tager af klejnekassen. Når man handler med sig selv, er det jo fristende at aftale en overpris eller særligt favorable vilkår, siger Anders Drejer til Jyllands-Posten.

Silkeborg IF-direktør Kent Madsen er en af de ledere, der har været involveret i en stor ejendomshandel.

Afviser interesse i at sælgefor dyrt
Som direktør for både Superligaklubben og ejendomsselskabet Henton Group har Madsen været køber og sælger i en handel til 460 millioner kroner, da Henton Group sidste år solgte Papirfabrikken til klubben.

Kent Madsen afviser, at han har haft interesse i at sælge Papirfabrikken for dyrt til Silkeborg IF, da han i kraft af sine aktier ejer 20 procent af klubben, mens han i sin tid blot ejede 10 procent af Papirfabrikken.

Randers FC ejer gennem storsponsoren Essex fabriksbygninger i Skive og Hjallerup, hvor der laves blikdåser.

AaB ejer en række ejendomme, som er købt af selskabet TK Development. Et selskab, hvor AaBs formand, Per Søndergaard, er bestyrelsesmedlem og tidligere direktør.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere