Annonce:
Annonce:

Skift Faxe ind i vinter-pausen

Randers har truffet et godt valg ved at ansætte Faxe som træner, mener Ekstra Bladets fodboldredaktør Allan Pedersen. Men det er bedst at sætte ham ind før forårets kampe

Den lange forberedelsestid før forårets kampe gør, at Faxe skal ind i vinterpausen, siger Ekstra Bladets fodboldredaktør Allan Pedersen (Foto: Lars Poulsen)
Den lange forberedelsestid før forårets kampe gør, at Faxe skal ind i vinterpausen, siger Ekstra Bladets fodboldredaktør Allan Pedersen (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
DA JOHN FAXE JENSEN tilbage i år 2000 gjorde Herfølge til danske mestre, leverede han en af de største sensationer i den danske fodboldhistorie. EM-helten fik allerede da slået fast, at han også som træner har en stribe af de vinder-kvaliteter, der som aktiv gjorde ham til en stor gevinst for såvel Brøndby og Arsenal som det danske landshold.

Derfor har Randers også – om ikke gjort et kup – så i hvert fald gjort et rigtig godt valg ved at ansætte ham.

FAXE HAR BEVIST, at han forstår at arbejde med hold, der minder om Randers. Her skal ikke opereres med en stjernedyr trup, men en trup, der først og fremmest har fight og vilje som redskaber til at skabe succes.

Med det som udgangspunkt, og med den inspiration som fem års makkerskab med Michael Laudrup har givet, er jeg sikker på, at den gamle landsholdsspiller har værktøjerne til at udvikle holdet og spillerne.

SÅ RANDERS-LEDELSEN har igen handlet visionært, som da man i sin tid hentede Lars Olsen og siden Colin Todd.

Men det bliver først helt rigtigt, hvis Faxe tiltræder allerede i vinterpausen. Af to grunde:

1. Der er en stor risiko for, at det påvirker en spillertrup negativt, at de skal arbejde med en træner, som de ved, snart er fortid. Endda en træner, der– som beskrevet andetsteds – ikke er tilfreds med den behandling, som han har fået.

2. Den lange forberedelse op til forårsstarten giver en ny træner langt bedre vilkår for at arbejde sig ind i jobbet end i den korte sommerpause.

SAMTIDIG MÅ MAN også konstatere, at Colin Todd kom til Randers som en frisk fornyelse med en resultatmæssigt fornem start i forrige sæson. Men denne sæson har budt på mere stilstand end udvikling, hvilket selvfølgelig ikke alene falder tilbage på ham.

Så når ledelsen nu har truffet en beslutning om at ansætte en ny træner, vil det på den givne baggrund være hasard ikke at fremrykke skiftet.

TILBAGE STÅR OGSÅ et uafklaret spørgsmål om, hvem der skal være assistenttræner. Stig Tøfting har jobbet i øjeblikket med kontraktudløb til sommer. Skal han fortsætte?

Selv var han tavs omkring spørgsmålet i går, og det samme var de øvrige involverede. Måske føler han sig trådt over tæerne, fordi han ikke fik jobbet som træner, og jeg har svært ved at vurdere, om ham og Faxe er for ens typer at sætte sammen.

FORÅRET KUNNE blandt andet bruges til at afprøve det. Hvis de ellers selv vil!

Faxe har bevist, at han forstår at arbejde med hold, der minder om Randers

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: